to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 21.07.2017

Πολιτική

Ο Γ. Βασιλειάδης και η Ρ. Αντωνοπούλου επισκέφτηκαν το κολυμβητήριο Περάματος «Γιώργος Κασιμάτης»

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα κολυμβητήριο Περάματος «Γιώργος Κασιμάτης» μαζί με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου.


Τους υπουργούς υποδέχτηκε αρχικά στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης ο οποίος τους ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης στo κολυμβητήριο, ενώ συζήτησαν και για τις επιπλέον παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να τεθεί σε λειτουργία.

Κατά την επίσκεψή του στο κολυμβητήριο Περάματος «Γιώργος Κασιμάτης» ο κ. Βασιλειάδης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Η ιστορία του κολυμβητηρίου επί της ουσίας αντικατοπτρίζει την εικόνα του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις μας κόστισαν πολλά χρήματα για να κατασκευαστούν χωρίς παράλληλα να υπάρξει ο απαραίτητος σχεδιασμός για τη συντήρησή τους με αποτέλεσμα οι περισσότερες να παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.

Συμφωνήσαμε με τον Δήμαρχο να προχωρήσει άμεσα στην υποβολή μελέτης προς τη ΓΓΑ ώστε να εγκριθεί και να προχωρήσουμε στη χρηματοδότηση της συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου το κολυμβητήριο να δοθεί σε χρήση στην τοπική κοινωνία. Ελπίζουμε μέσα στον επόμενο μήνα να είμαστε σε θέση να υπογράψουμε τις συμβάσεις ούτως ώστε τη νέα σχολική χρονιά να υλοποιήσουμε και εδώ το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για τα παιδιά του Δημοτικού που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα με μεγάλη επιτυχία. Είναι ένας σχεδιασμός που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα. Προσπαθούμε να αξιοποιούμε τα λίγα χρήματα που έχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να κάνουμε παρεμβάσεις που θα έχουν τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο σε κάθε τοπική κοινωνία.

Το ζητούμενο όμως είναι όχι μόνο η αποκατάσταση του κολυμβητηρίου, αλλά η δημιουργία ενός μοντέλου που να καθιστά βιώσιμη την εγκατάσταση ώστε να μην ξαναγίνει ερείπιο. Εδώ λοιπόν έρχεται η συνεργασία των υπουργείων, στην προκειμένη περίπτωση του Εργασίας και της κυρίας Αντωνοπούλου που έχει και την κύρια ευθύνη για τα θέματα της εργασίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όπως είπε και η Υπουργός σκοπός είναι να δώσουμε μια διαφορετική φιλοσοφία, να μπορέσουμε μέσα από αυτά τα προγράμματα, άνθρωποι που έχουν χτυπηθεί από την ανεργία, να ξαναμπούν μέσα στον εργασιακό στίβο που είναι πάρα πολύ σημαντικό για πολλούς και διάφορους λόγους.

Θέλουμε να πάμε σε μια νέα φιλοσοφία και σε μια νέα μορφή λειτουργίας αυτών των χώρων. Να λειτουργήσει επί τις ουσίας αυτή η υποδομή πιλοτικά για την υπόλοιπη χώρα. Να καταφέρουμε αυτή η αθλητική εγκατάσταση να μπορεί να συντηρηθεί μόνη της χωρίς να φέρει επιπλέον χρέη στο Δήμο. Και ταυτόχρονα να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας με βάση το μοντέλο που αυτή η κυβέρνηση έχει στο μυαλό της και λειτουργεί, ιδίως αυτές τις πολύ κρίσιμες οικονομικές συνθήκες.

Βέβαια θα πρέπει και οι Δήμοι να αντιληφθούν και να έχουν διάθεση να προχωρήσουν σε αυτού του είδους τις λειτουργίες και στην εκμετάλλευση αυτού του είδους των προγραμμάτων. Διότι μόνο αν η κεντρική διοίκηση σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη διοίκηση ενώσουν τις δυνάμεις τους μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν σοβαρές και βιώσιμες εγκαταστάσεις που αλλάζουν το επίπεδο ζωής του μέσου συμπολίτη μας.

Τέτοιες στιγμές μόνο χαρούμενοι μπορούμε να είμαστε, έχουμε ένα όραμα για το μέλλον, χωρίς να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά να κάνουμε πράξεις. Με σκυμμένο το κεφάλι και σηκωμένα τα μανίκια, προσπαθούμε να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της».

Δήλωση της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου για Πέραμα:

Η νέα γενιά Κοινωφελούς Εργασίας δίνει τη δυνατότητα στις πλέον ευάλωτες ομάδες των ανέργων να επιστρέψουν μετά από χρόνια στον κόσμο της εργασίας, αλλά επίσης δίνει την ευκαιρία στον άνεργο να εργαστεί και να παράγει έργα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το ανακατασκευασμένο κολυμβητήριο δε θα είχε αποδοθεί στους κατοίκους του Περάματος αν δεν υπήρχαν τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Συνολικά, 43.000 άτομα βγήκαν από την ανεργία, επέστρεψαν στη δουλειά, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους 325 Δήμους της χώρας.

Η μεταφορά 342 εκατομμυρίων ευρώ από τη Κεντρική Διοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η συντονισμένη δουλειά μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και των Δήμων της χώρας, αλλά πάνω από όλα η εργασία των πολιτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχει ως αποτέλεσμα να υλοποιούνται σε όλη τη χώρα: 3.000 έργα υποδομής, 1.600 παρεμβάσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας και πλήθος κοινωνικών υπηρεσιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας δεκάδων χιλιάδων πολιτών.

Η Κοινωφελής Εργασία απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, τους μακροχρόνια άνεργους, τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο, τους ανέργους σε ηλικία συνταξιοδότησης και σε ανέργους χαμηλού εισοδήματος. Απευθύνεται στους άνεργους που ψάχνουν δουλειά αλλά δεν βρίσκουν στον ιδιωτικό τομέα.

Ταυτόχρονα, η Νέα Κοινωφελής τονώνει τη τοπική οικονομία. Ξέρετε, η υπερσυγκέντρωση μακροχρόνια ανέργων οδηγεί παράλληλα σε μαρασμό την τοπική οικονομία και στην επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών. Το Πέραμα αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση υπερσυγκέντρωσης μακροχρονίων ανέργων.

Με την Κοινωφελή Εργασία δίνεται ώθηση στη ανάπτυξη της οικονομίας, αφού αποκτούν αγοραστική δύναμη νοικοκυριά που μέχρι πρότινος δεν είχαν κανέναν εργαζόμενο.

Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι στις καινοτομίες της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που σχεδιάσαμε, οι ωφελούμενοι, για Πληροφορική για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Αυτή η επιλογή βρήκε ανταπόκριση στους συμμετέχοντες του προγράμματος, αφού 1 στους 2 συμμετείχε στα σεμινάρια πληροφορικής. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)