to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

3:05 | 17.06.2012

left.gr

O Γ. Παπανδρέου στηρίζει Σαμαρά

Για όσους ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι με τον Σαμαρά θα συνεχιστεί η καταστροφική πολιτική του Μνημονίου, ας δουν και αυτό.


Ο ηγέτης που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο και την Τρόικα, ο άνθρωπος που υπέστειλε τη σημαία της αξιοπρέπειας και της λαϊκής κυριαρχίας, ο άνθρωπος που κατέστρεψε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, τώρα στηρίζει Α. Σαμαρά. 
 
Όλο το πολιτικό κατεστημένο της χώρας ενώνει τις δυνάμεις του για να ενισχύσει την τελευταία μνημονιακή ελπίδα, που ενσαρκώνεται στον ηγέτη της ΝΔ.
 
 
Σε δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα Guardian, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζει ανοιχτά τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές. Η ίδια η εφημερίδα σημειώνει την τραγική ειρωνεία της ζωής που φέρνει τους πάλαι ποτέ σκληρούς αντίπαλους στο ίδιο στρατόπεδο ακόμη και προεκλογικά. 
 
 
Κανείς δεν ξέρει αν ο Γ. Παπανδρέου θα αποτελέσει στο μέλλον μια νέα συνιστώσα της ΝΔ, ωστόσο σήμερα, μια μέρα πριν τις εκλογές, προσπαθεί να στρέψει το λαό υπέρ του Αντ. Σαμαρά, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, που τόσα χρόνια από κοινού προωθούν. Αν το στοίχημα της εξουσίας των μνημονιακών κομμάτων πυροδοτούσε τον πόλεμο, και έκανε το ΠΑΣΟΚ να φωνάζει "Ο λαός δε ξεχνά τη σημαίνει δεξιά" όλα αυτά είναι ένα μακρινό παρελθόν. 
 
Τα μεγάλα συμφέροντα που στήριζαν τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και για τα οποία αύριο διακυβεύονται τα πάντα, έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους στον Αντ. Σαμαρά, όχι για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά για τη διατήρηση των προνομίων και του πρόσφορου πεδίο διεκδίκησής τους.
 
 
Το δίλημμα λοιπόν των εκλογών είναι το εξής: Μνημόνιο (Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπανδρέου και Ντόρα) ή Ελπίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ!
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)