to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:23 | 05.11.2016

Πολιτική

Ο Γ. Παπανδρέου προανήγγειλε συνάντηση με την Φ. Γεννηματά

Εξελίξεις αναμένονται στο ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.


Ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε νέα συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά, την ώρα που αγεφύρωτο μοιάζει το χάσμα μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Παρών στις διεργασίες για την Κεντροαριστέρα δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών υπογράμμισε την ανάγκη οικοδόμησης μίας νέας προοδευτικής κοινωνικής συμμαχίας που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και προανήγγειλε νέα συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά.

«Η χώρα, για να βγει οριστικά από την κρίση, πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων. Και προοδευτικά. Αυτό είναι το χρέος που έχουν να φέρουν σε πέρας οι προοδευτικές δυνάμεις. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλω – έχω πάρει ήδη πρωτοβουλίες. Συναντήθηκα με τον κ. Θεοχαρόπουλο και θα συναντηθώ πολύ σύντομα με την κ. Γεννηματά» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Την ώρα πάντως που φουντώνουν τα σενάρια ότι ο πρώην πρωθυπουργός ρίχνει γέφυρες επιστροφής στη Χαριλάου Τρικούπη, σε άλλο μήκος κύματος δείχνει να κινείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ερωτηθείς για τον Γ. Παπανδρεου άφησε να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει μαζί του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφοροποιήθηκε και από την στάση της Δημ.Συμπ. να ψηφίσει τις τροπολογίες για το ΕΣΡ λέγοντας ότι αν γινόταν ονομαστική ψηφοφορία θα καταψήφιζε την διάταξη που -όπως είπε- είναι αντισυνταγματική και πρέπει να καταργηθεί.

«Εγώ θέλω να καλέσω όλα τα στελέχη μας και τα μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών, να δουλέψουμε συλλογικά, σε αυτή την κοινή προσπάθεια, γιατί είναι χρέος μας να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς. Μακριά από πολιτικές στρατηγικές και επιδιώξεις, και, επιτέλους ας βάλουμε το «Εμείς» πάνω από το εγωιστικό και εντελώς αδιέξοδο «Εγώ» δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο πότε θα γίνει η συνάντηση η συνάντηση Γεννηματά-Παπανδρέου αλλά και για τη στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜ ΣΥΜΠ στην Διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα σχετικά με το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ.

Πηγή: ΕΡΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)