to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:51 | 23.02.2023

Πολιτική

Ο Γ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο debate Μητσοτάκη-Τσίπρα – Αποστάσεις από Σ. Νικολάου

Σε ερώτηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πήρε και πάλι σαφείς αποστάσεις από τη Σοφία Νικολάου διατηρώντας ωστόσο ασαφείς τις προθέσεις του Κ. Μητσοτάκη για το αν θα είναι τελικά υποψήφια της ΝΔ - Απάντηση Π. Τσαπανίδου: Να ορίσει σήμερα κιόλας ημερομηνία και για εκλογές και για debate


Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός debate του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, αν είναι αρνητικός σε debate Μητσοτάκη – Τσίπρα, ο Γ. Οικονόμου απάντησε «Όχι βέβαια», προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας, οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να δουν αρκετές πολιτικές αντιπαραθέσεις, συζητήσεις και διαλόγους στο Κοινοβούλιο, τόσες που δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά.

Με αφορμή τη δική του τηλεμαχία με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, το βράδυ της Πέμπτης στο ΕΡΤNEWS και στην εκπομπή «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά, στις 22:00, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος όλοι θα έχουν την ευκαιρία για debate.

Πιο αναλυτικά ο Γ. Οικονόμου ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ένα από τα ζητούμενα είναι και η τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων και ενδεχομένως μεταξύ των δύο κομμάτων που προηγούνται. Αυτό γινόταν και στις προηγούμενες προεκλογικές αναμετρήσεις. Θα υπάρχουν διαβουλεύσεις και συζητήσεις και όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος θα μπορούμε να τα δούμε αυτά ακόμη πιο συγκεκριμένα».

Μετά από αυτή την τοποθέτηση, έγινε νέα ερώτηση στον Οικονόμου: «δεν είστε δηλαδή αρνητικός στη διεξαγωγή ενός debate ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά «Όχι βέβαια».

Η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Απάντηση στις δηλώσεις Οικονόμου έδωσε με δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώντας τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ορίσουν σήμερα κιόλας ημερομηνία, και για εκλογές, και για debate. 

Συγκεκριμένα η κ. Τσαπανίδου ανέφερε: «Αντί ο κ. Οικονόμου να μιλά αόριστα για «ανοιχτό ενδεχόμενο» ενός debate μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, να ορίσει σήμερα κιόλας ημερομηνία. Και για εκλογές και για debate. Διότι και το 2019 "ανοιχτό ενδεχόμενο" άφηνε και πήγαμε σε εκλογές με τον ίδιο κρυπτόμενο».

Για τον Κώστα Καραμανλή και την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος

Ο Γ. Οικονόμου σχολίασε και την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές 2023, λέγοντας ότι «αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του διαδρομή στηρίζοντας όπως είπε πάντα την κυβέρνηση της ΝΔ και την παράταξη την οποία υπηρετεί με συνέπεια 50 χρόνια θα έλεγα από κάθε πόστο. Έχω την βεβαιότητα ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μας προσπάθειας για την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Για τη Σοφία Νικολάου, τις απευθείας αναθέσεις και τις «εκδοχές Νικολάου»

Όσον αφορά το θέμα που έχει προκείψει με τη Σοφία Νικολάου και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις απευθείας αναθέσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν και δεν κάλυψε τη Σοφία Νικολάου κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις εξηγήσεις που έδωσε για το πόρισμα του ΣΔΟΕ η ίδια, στο οποίο φέρεται να έχει κάνει ζημιά δύο εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου. 

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σχετικά δεν ξεκαθάρισε ποια θα είναι η στάση του Κ. Μητσοτάκη, αν δηλαδή θα τη διατηρήσει τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «εκδοχές Νικολάου» στο θέμα και επισημαίνοντας ότι η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ θα γίνει το επόμενο διάστημα. «Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω για το ζήτημα. Υπάρχουν οι απόψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν και οι εκδοχές της κ. Νικολάου. Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ θα γίνει το επόμενο διάστημα, σε αυτή τη φάση δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)