to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 27.07.2020

Οικονομία

Ο Γ. Μπουρνούς στην Πέτρα και τη Σκάλα Ερεσού: Αβοήθητος ο κόσμος του τουρισμού και της εστίασης

Την Πέτρα και τη Σκάλα Ερεσού επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος από κλιμάκια του κόμματος.


Στην Πέτρα, είχε συνάντηση με τον σύλλογο βιοτεχνών και εμπόρων στο παλιό δημαρχείο, μετά από πρόσκληση του συλλόγου, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και εποχιακών επιχειρήσεων.

Στη Σκάλα Ερεσού, ο Γιάννης Μπουρνούς συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Φορέα Προβολής και Ανάπτυξης Ερεσού με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Μαντζώρο και το βράδυ του Σαββάτου παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση παρουσίασης του περιοδικού Vintage and Taste Lesvos 2020, που πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Eressian Hammam and Spa.

"Ολοκληρώνοντας ένα κύκλο επαφών με φορείς του τουρισμού και της εστίασης, η εικόνα από όλες τις τουριστικές περιοχές της Λέσβου είναι ίδια: Δραματική πτώση έως εξαφάνιση των κρατήσεων από το εξωτερικό, στοιχειώδη έσοδα από τον τοπικό τουρισμό τα σαββατοκύριακα και πλήρης εγκατάλειψη των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης από το κράτος.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η μακροχρόνια απουσία μιας συνεκτικής, έγκαιρης και στοχευμένης εκστρατείας προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Λέσβου, τότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το εύρος και το βάθος της ζημιάς που συντελείται.

Ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε με ένταση να διεκδικούμε τη στήριξή τους από το κράτος πριν να είναι πολύ αργά - δηλαδή προτού δούμε μαζικά λουκέτα και περαιτέρω απογείωση των δεικτών ανεργίας", δήλωσε ο Γιάννης Μπουρνούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)