to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:07 | 27.06.2018

Πολιτική

Ο Γ. Λαζαρίδης επιμένει ότι δεν παραδίδει την έδρα του (βίντεο)

Ο Κ. Κατσίκης ρώτησε τον Γ. Λαζαρίδη στον ΑΝΤ1, γιατί δεν παραδίδει την έδρα του βλάπτοντας την κυβέρνηση και γιατί είπε ψέματα στον Πάνο Καμμένο ότι δε θα παραιτηθεί...


«Δεν εξαγοράστηκα από κανένα για να αποχωρήσω από τους ΑΝΕΛ» δήλωσε ο ανεξάρτητος -από χθες- βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης στον ΑΝΤ1, διαμηνύοντας ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του. 

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας καταγγέλλει η κυβέρνηση

Ο Γ. Λαζαρίδης, που ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του από τους ΑΝΕΛ, δήλωσε την αντίθεση του στη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ αλλά και ενοχλημένος από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, που απέκλεισε το ενδεχόμενο διευρυμένης πλειοψηφίας 180 βουλευτών όταν θα έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή.

Στη συζήτηση παρενέβη τότε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης,  ο οποίος τον κάλεσε να παραδώσει την έδρα του και να μην δημιουργεί πρόβλημα σταθερότητας στο κίνημα με την ανεξαρτητοποίησή του, ωστόσο ο κ. Λαζαρίδης επέμεινε ότι παρότι εκλέχθηκε βουλευτής με λίστα, «την έδρα του την έδωσε ο ελληνικός λαός και δεν την χρωστά σε κανέναν». Είπε μάλιστα ότι «έχουν σπάσει τα τηλέφωνα του από πολίτες που του ζητούν να παραμείνει στη Βουλή». 

Ο Κ. Κατσίκης τότε αποκάλυψε ότι μία μόλις μέρα πριν την ανεξαρτητοποίηση του ο Γ. Λαζαρίδης διαβεβαίωσε τον Πάνο Καμμένο, παρουσία της Έλνας Κουντουρά και της Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. «Γιατί είπε ψέματα;», ρώτησε τότε ο Κ. Κατσιικης τον Γ. Λαζαρίδη, με τον δεύτερο να του απαντά ότι «δεν θα πέσει στο επίπεδο του» και τον πρώτο να ανταπαντά ότι «δεν μπορεί να ανέβει στο δικό του επίπεδο».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ που υπενθύμισε ότι  Γ. Λαζαρίδης που ανεξαρτητοποιήθηκε ήταν ο ίδιος που χειροκροτο΄΄υσε τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο, μετά τη συμφωνία για το χρέος.

Ο Τέρενς Κουίκ σχολίασε δηκτικά στο Twitter:

«Ο κ. Λαζαρίδης πρέπει να παραδώσει την έδρα του» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γραμματέας των ΑΝΕΛ κ.  Δρόσος τονίζοντας ότι «δεν θα κάνουμε τη χάρη στους εκφραστές της διαφθοράς και της διαπλοκής. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της».Επίσης κατήγγειλε ότι δέχονται απειλές βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι «ορισμένοι ρυμουλκούνται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα» όταν μιλούσε σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί κουκουλοφόροι επιχείρησαν να εισβάλουν στο γραφείο του Κ. Κατσίκη, αλλά χάρη στην ετοιμότητα των συνεργατών του η επίθεση απετράπη.

To περιστατικό σχολίασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έγραψε στ Twitter: 

Να αποδείξει ότι είναι ηθικά τα κίνητρά του και τίποτα άλλο» και να επιστρέψει τη βουλευτική του έδρα στο Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «εκεί όπου ανήκει» κάλεσε τον αποχωρήσαντα βουλευτή του κόμματος Γιώργο Λαζαρίδη κι ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)