to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:24 | 07.09.2018

Πολιτική

Ο Γ. Κύρτσος δεν θεωρεί τον ...Όρμπαν ακροδεξιό - ΣΥΡΙΖΑ: Ραγδαία η «ΛΑΟποίηση της ΝΔ»

Με έναν από τους πιο ακραίους αρχηγούς κρατών της ΕΕ, τον Ούγγρο Βίκτορ Όρμπαν, συντάσσεται ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ότι η «ορμπανοποίηση» της ΝΔ καλά κρατεί, την ώρα μάλιστα που το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να συζητήσει Έκθεση με την οποία η Ουγγαρία να μπορεί να στερηθεί το δικαίωμα ψήφου της στο Συμβούλιο της Ε.Ε. εξαιτίας της καταπάτησης του κράτους δικαίου- Έντονη η αντίδραση της Κουμουνδούρου


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ράνια Σβίγκου: Η Ν.Δ. διολισθαίνει στην ακροδεξιά και τον εθνικισμό

"Δεν θεωρώ τον Ορμπαν ακροδεξιό. Εξελέγη ως ακροδεξιός και στην τρίτη του θητεία κυβερνά ως σκληρός δεξιός. Εχει κάποιες ακραίες απόψεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά δεν είναι όλες οι πολιτικές του ακραίες. Δεν πρέπει να τον χαρίσουμε στην άκρα δεξιά" υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στον ρ/σ NEWS 24/7 RADIO στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ο Γ. Κύρτσος δηλαδή χαρακτηριίζει απλώς «κάποιες ακραίες απόψεις» τακτικές της ουγγρικής κυβέρνηση όπως να... αφήνει νηστικούς τους πρόσφυγες που η αίτηση ασύλου τους απορρίπτεται ή την ποινικοποίηση των οργανώσεων που βοηθούν τους μετανάστες. Δεν ακούει καν τις επικρίσεις - εντός της ευρωπαϊκής δεξιάς - στον Μ. Βέμπερ (προτεινόμενο για διάδοχο του Ζ.Κλ. Γιούνκερ από το ΕΛΚ) που κατηγορείται για τη συμπάθειά του στον ακροδεξιό Ούγγρο πρωθυπουργό καθώς θεωρείται ότι ο τελευταίος κινείται εκτός του πλαισίου των ευρωπαϊκών αξιών. 

Και προφανώς ο Γ. Κύρτσος θα συμπαθεί και τον στενό φίλο του Β. Όρμπαν, τον επίσης ακροδεξιό Ματέο Σαλβίνι.

H «ορμπανοποίηση» της ΝΔ καλά κρατεί, την ώρα μάλιστα που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, χαρακτηρίζει «πρόβλημα» τη συμμετοχή του κυβερνώντος κόμματος της Ουγγαρίας, υπό την ηγεσία του Βίκτορ Ορμπάν, στο ΕΛΚ, την ευρωομάδα δηλαδή που ανήκει και η ΝΔ. Την Πέμπτη ο κ. Γιούνκερ ρωτήθηκε για τη συνεχιζόμενη προσχώρηση του Fidesz στο κεντροδεξιό ΕΛΚ. «Ναι, για μένα αυτό είναι ένα πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν. 

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Κύρτσου εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ΛΑΟποίηση της ΝΔ», η οποία προχωρά με ραγδαίους ρυθμούς:

Όπως αναφέρει αναλυτικά η Κουμουνδούρου: Τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να συζητήσει Έκθεση με την οποία η Ουγγαρία μπορεί να στερηθεί το δικαίωμα ψήφου της στο Συμβούλιο της Ε.Ε. εξαιτίας της καταπάτησης του κράτους δικαίου, και ο πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προερχόμενος από το ΕΛΚ, χαρακτηρίζει «πρόβλημα» τη συμμετοχή του FIDESZ στο ΕΛΚ, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ.  Γ. Κύρτσος, σε συνέντευξή του στο «NEWS 24/7 RADIO», δηλώνει ότι ο κ. Ορμπάν «δεν είναι ακροδεξιός», απλώς «έχει κάποιες ακραίες απόψεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό». Η ΛΑΟποίηση της ΝΔ προχωρά με ραγδαίους ρυθμούς.

Αντίστοιχο ήταν και το σχόλιο του Δημ. Παπαδημούλη μέσω twitter:

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)