to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 21.03.2014

Πολιτική

Ο Γ. Δραγασάκης απαντά στις «ασυναρτησίες» της ΝΔ

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι δυνάμεις του χρεοκοπημένου συστήματος θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ανακόψουν ή να επιβραδύνουν την αναπόφευκτη ανατροπή τους»


Η δήλωση – απάντηση του Γ. Δραγασάκη σε διαστρεβλώσεις και ασυναρτησίες της ΝΔ με αφορμή χθεσινή ομιλία του (διαβάστε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ):

"Όπως τόνισα στην Ομιλία μου χθες στο διεθνές συνέδριο με θέμα: «Η Αριστερά στην κυβέρνηση», έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι δυνάμεις του χρεοκοπημένου συστήματος θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ανακόψουν ή να επιβραδύνουν την αναπόφευκτη ανατροπή τους. Όμως ας το πάρουν απόφαση. Με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή ούτε τα διαπλεκόμενα συμφέροντα ούτε ο ξένος παράγοντας ούτε μια κυβέρνηση που απλώς θα επικαλείται το λαό, θα μπορούν  χωρίς τη βούληση του ίδιου του λαού να δεσμεύουν τη χώρα. 

Δημοκρατική αναγέννηση της Ελλάδας σημαίνει ακριβώς αυτό: ο λαός είναι αυτός που θα έχει την τελική ευθύνη των όποιων κρίσιμων επιλογών χρειασθεί να κάνει η χώρα".  

Η δήλωση της Α. Ασημακοπούλου, εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ που προκάλεσε την απάντηση του Γ. Δραγασάκη:

«Ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ακόμα ένα χρόνο για να μπορέσει να συζητήσει εάν έγινε ή όχι ενιαίο κόμμα. Διαψεύδει τον αρχηγό του, ακυρώνει όσα λέει ο κ. Τσίπρας και δηλώνει ευθέως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα κόμμα με δημοκρατική λειτουργία και κατευθύνουσα θέληση. Τους αφήνουμε – είναι δικαίωμά τους -να το σκεφτούν. 

Εκείνο που  δεν είναι δικαίωμα κανενός είναι το ενδεχόμενο ρήξης με την Ε.Ε. για σχέδιο Β και δημοψήφισμα που προβάλλει ο κ. Δραγασάκης στην περίπτωση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέτοια περίπτωση βεβαίως δεν υπάρχει. Ισχυρισμοί, όμως, για ρήξη με την Ευρώπη, για σχέδιο Β και δημοψήφισμα υπονομεύουν την πορεία της χώρας. Αποκαλύπτουν πόσο επικίνδυνος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας για τα συμφέροντα της χώρας». 

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)