to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Γ. Αντετοκούνμπο πέτυχε το πρώτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του

Ο Ελληνας διεθνής με την πληθωρική προσφορά του όχι μόνο πέτυχε το πρώτο τριπλ ντ​αμπλ της καριέρας του με 11 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, αλλά έγινε και ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των Μπακς που το καταφέρνει, σε ηλικία μόλις 21 ετών και 6 ημερών.


Ηταν ανθρωπίνως αδύνατον να βγάλουν αήττητοι όλη την σεζόν οι Ουόριορς. Κάπου θα έχαναν οι περσινοί πρωταθλητές. Το ζήτημα ήταν το «πού;» και το «πότε;». Την απάντηση την έδωσαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του. Ο Ελληνας διεθνής με την πληθωρική προσφορά του όχι μόνο πέτυχε το πρώτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του με 11 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, αλλά έγινε και ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των Μπακς που το καταφέρνει, σε ηλικία μόλις 21 ετών και 6 ημερών. Ετσι έκλεψε την παράσταση ακόμη και από τον ασυγκράτητο συμπαίκτη του Γκρεγκ Μονρό, που πέτυχε 28 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ, αλλά και τους αποτελεσματικούς Τζαμπάρι Πάρκερ (19 π.), Ο’ Τζέι Μάγιο (18 π.) και Μίκαελ Κάρτερ Ουίλιαμς (17 π.) που έδωσαν μεγάλη βοήθεια ώστε να πανηγυρίσουν όλοι μαζί μια τρομερή νίκη με σκορ 108-95.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς υπέστησαν λοιπόν την πρώτη φετινή τους ήττα μετά 24 σερί νίκες. Εχασαν δε, σε αγώνα της κανονικής περιόδου για πρώτη φορά μετά τις 7 Απριλίου. Ετσι δεν μπόρεσαν να πιάσουν τις 33 σερί που μετρούσαν σε κανονική περίοδο οι Λέικερς τη διετία 1971-72. Κατά σύμπτωση κι εκείνο το σερί οι Μπακς ήταν η ομάδα που το σταμάτησε, κερδίζοντάς τους με 120-104 και έχοντας για κορυφαίο τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (39 π.), τον οποίο έπειτα από λίγο καιρό έβαλαν στη μηχανή τους.

Παρεμπιπτόντως, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Στεφ Κάρι (28 πόντοι, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ) και η παρέα του δεν πέρασαν τους 100 πόντους στη φετινή σεζόν, με αποτέλεσμα να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ τού «Harris Bradley Center». Ετσι δικαιώθηκε το ένστικτο ορισμένων οπαδών των «ελαφιών» που εμφανίστηκαν στις εξέδρες φορώντας μπλουζάκια με στάμπα το «24-1».

«Ο Γιάννης έκανε σωστά όσα του έχουμε ζητήσει. Ολα τα παιδιά όμως κατέβαλαν σπουδαία προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια. Νικήσαμε τους πρωταθλητές, μια ομάδα που παρέμενε αήττητη για 24 αγώνες, και αυτό λέει πολλά από μόνο του. Ειδικά στην άμυνα οι παίκτες μου ήταν πολύ συγκεντρωμένοι, είχαν πάθος και τα καταφέραμε» ήταν τα λόγια του προπονητή των Μπακς, Τζέισον Κιντ.

Αν ρίξουμε μια ματιά στους κατόχους του αντίστοιχου ρεκόρ άλλων ομάδων του ΝΒΑ, θα δούμε ότι 20 τριπλ νταμπλ έχουν γίνει σε νεαρότερη ηλικία από αυτή του Γιάννη. Πιο μικρός από όλους το έκανε ο μεγάλος Λεμπρόν Τζέιμς. Μόλις 20 ετών και 20 ημερών, σε εκτός έδρας νίκη των Κάβαλίερς επί των Μπλέιζερς, μετρώντας 27 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Τρεις μέρες αργότερα, είχε 28 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ξανά εκτός έδρας, σε νίκη επί των Ουόριορς. Συνολικά έξι φορές έκανε τριπλ νταμπλ σε ηλικία μικρότερη από αυτή του Αντετοκούνμπο. Μέχρι να πάρει μπρος ο μετέπειτα «βασιλιάς» την επίδοση κατείχε ο, ταλαιπωρημένος πια, Λαμάρ Οντομ ο οποίος είχε 10 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ, σε ήττα των Κλίπερς από τους Ρόκετς, σε ηλικία 20 ετών και 54 ημερών.

Πάντως κανείς τους δεν πέτυχε τριπλ νταμπλ κόντρα σε μια ομάδα με περισσότερες από 13 σερί νίκες, όπως έκανε ο Γιάννης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)