to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:44 | 30.05.2013

Οικονομία

Ο Φούχτελ στη Θάσο

Στο νησί της Θάσου φτάνει, σήμερα το βράδυ, ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς - Γιόακιμ Φούχτελ, που ηγείται αποστολής 24 ατόμων και θα συνοδεύεται από το διευθυντή του υπουργείου κ. Σουμάχερ και το δήμαρχο της πόλης Ρόιτλιγκεν, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής είναι κατά βάση επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο νησί.


   Η γερμανική αποστολή θα έχει συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ και υπηρεσιακούς παράγοντες την Παρασκευή το πρωί και το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη.

   Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει κυρίως θέματα τουρισμού, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων, λυμάτων, το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και την ελιά θρούμπα. Στη συνάντηση θα βρίσκεται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης.

   Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Θάσου τόνισε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται στο νησί μετά από πρωτοβουλία του γερμανού υφυπουργού υπογραμμίζοντας ότι η συνάντηση αυτή μπορεί να δημιουργήσει νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες. 

   «Ενδιαφερόμαστε», τόνισε ο κ. Χατζηεμμανουήλ, «ν' αποκαταστήσουμε και ν' ανοίξουμε και πάλι διαύλους επικοινωνίας με τη γερμανική τουριστική αγορά, αφού πριν τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας οι τουρίστες από τη Γερμανία έρχονταν κατά χιλιάδες στη Θάσο με τα' αυτοκίνητά τους. Επιπλέον, επιθυμία μας είναι να προωθήσουμε την ελιά και το λάδι μας στην αγορά της Γερμανίας, το οποίο βαθμολογείται με υψηλό βαθμό και είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και την αντικαρκινική του δράση, όπως και η ελιά θρούμπα. Επίσης, θα συζητήσουμε για θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και το κατά πόσο μπορούμε να βρούμε πεδίο επενδύσεων πάνω σε αυτούς τους δυο τομείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)