to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:43 | 28.07.2021

Κοινωνία

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Παντείου στο ΣτΕ για τη Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Παντείου Πανεπιστημίου αποφάσισε να συστρατευτεί με τις αποφάσεις του διδακτικού προσωπικού και να προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να κριθεί η συνταγματικότητα του μέτρου της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας


Αναλυτικά η ανακοίνωση Bloco Παντείου:

Ο ΦΣ του Παντείου προσφεύγει στο ΣτΕ για την πανεπιστημιακή αστυνομία!

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, αυτές του covid19 και του σκόπιμου κλεισίματος των πανεπιστημίων-που μετρούν πια 17 μήνες κλειστά-οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δίνουμε έναν έντιμο και δύσκολο αγώνα για να υπερασπιστούμε δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που έχει καταστήσει σαφές, με τις πράξεις και τις εξαγγελίες της, πως εχθρεύεται την ελευθερία, την ισότητα, την πολυφωνία, την ίδια τη Δημοκρατία εντός και εκτός των ΑΕΙ. Αποκορύφωμα αυτής της αυταρχικής διολίσθησης αποτέλεσε ο νόμος της κυβέρνησης που βάζει την αστυνομία στα πανεπιστήμια με χαρακτήρα μονιμότητας πια, προσδοκώντας να μεταφέρει τις άρρωστες σκηνές βίας και καταστολής των κινημάτων και μέσα στις σχολές μας.

Πολύ πριν αλλά και μετά την ψήφιση του επίμαχου νόμου οι φοιτητές/τριες βρισκόμαστε στον δρόμο, προσπαθούμε να ενημερώσουμε την κοινωνία για την φύση και τους στόχους του, και παράλληλα δίνουμε την μάχη για να περιφρουρήσουμε τους κοινωνικούς μας χώρους σε μια συγκυρία, όπως αναφέρθηκε πολύ δύσκολη, με την κυβέρνηση να έχει αφήσει τα πανεπιστήμια και τους φοιτητές στο έλεος του Θεού.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε ότι πρέπει ο αγώνας μας να είναι διαρκής, έντονος αλλά συνάμα πολύμορφος και πολυδιάστατος. Να μην περιορίζεται δηλαδή αποκλειστικά στις παραδοσιακές πρακτικές αλλά να αναζητά τρόπους, έχοντας ως οδηγό, ούτως ώστε το μήνυμα και οι διεκδικήσεις του να φτάσουν σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας και να αποτελέσουν πλειοψηφικά αιτήματα και διεκδικήσεις του λαού. Για αυτό και ως BLOCO Παντείου προτείναμε να στηρίξουμε την πρωτοβουλία των συλλόγων ΔΕΠ πολλών πανεπιστημίων της χώρας μας και ως Φ.Σ να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο να εξαντλήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε, για να πετύχουμε την αναχαίτιση των σχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ. Αντιμετωπίσαμε την δυσπιστία, την προκατάληψη, αλλά και την εμμονική στάση  ορισμένων δυνάμεων τόσο προς εμάς τους ίδιους, όσο και προς την ουσία της πρότασης μας. Παρ'όλα αυτά κατορθώσαμε ασκώντας ασφυκτικές πιέσεις να πείσουμε την πλειοψηφία του ΔΣ του φοιτητικού μας συλλόγου να προχωρήσουμε στην υπερψήφιση της πρότασης μας.

Θα δώσουμε και αυτή την μάχη, μαζί με τον αγώνα μας στον δρόμο, στις σχολές, στην κοινωνία. Ξέρουμε καλα πως πρόκειται γι ακόμα μια δύσκολη αναμέτρηση με μια αυταρχική κυβέρνηση που ασκεί ασφυκτικό έλεγχο σε κάθε σύστημα εξουσίας. Είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένες  να συντρίψουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης με τον πολυδιάστατο αγώνα μας και θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε!

Συνεχίζουμε και την επόμενη μέρα της προσφυγής να δίνουμε τη μάχη για να κερδίσουμε το Πανεπιστήμιο των αναγκών μας, Πανεπιστήμιο Δημοκρατίας και Ελευθερίας.
Ένα Πανεπιστήμιο για όλους και όλες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)