to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 11.12.2020

Πολιτική

Ο Ευ. Βενιζέλος συνέχισε την κατάθεση του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για τη Novartis

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε σήμερα επί τρίωρο ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.


Σήμερα ξεκίνησε πάλι η διαδικασία της κατάθεσης μαρτύρων και κατηγορουμένων ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που ερευνά την υπόθεση της Novartis, μετά την άσκηση από τη Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος είχε ξεκινήσει την κατάθεσή του την 6η Νοεμβρίου 2020, αλλά ανέκυψε το ζήτημα του εάν έχει τη δυνατότητα ή όχι η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, να υποβάλλει ερωτήσεις προς τους μάρτυρες και κατηγορούμενους, με αποτέλεσμα να διακοπή η κατάθεσή του, η οποία συνεχίστηκε σήμερα.

Το ζήτημα λύθηκε με την οριακής πλειοψηφίας βούλευμα (2/2020) του Δικαστικού Συμβουλίου που αποφάσισε (3-2) ότι η εισαγγελέας κ. Θεοδώρου στον στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων και κατηγορουμένων, δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων, απλώς μπορεί να παρίσταται.

Ο κ. Βενιζέλος κατά την αποχώρησή του από τον Άρειο Πάγο δήλωσε:

«Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα, ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος».

Να σημειωθεί ότι λόγω ασθενείας η κ. Θεοδώρου δεν παραβρέθηκε κατά την κατάθεση του κ. Βενιζέλου.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)