to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 29.08.2015

Πολιτική

Ο επίτροπος Δημ. Αβραμόπουλος προαναγγέλλει αλλαγές στο Δουβλίνο ΙΙ (βίντεο)

Ο Έλληνας επίτροπος, παραχώρησε συνέντευξη στο Εuronews και αποκαλύπτει ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να διαθέσουν στην Αθήνα 445 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες και προαναγγέλλει αλλαγές στο Δουβλίνο ΙΙ.


«Κανείς δεν φταίει αλλά και όλοι μαζί έχουν την ευθύνη. Το γεγονός ότι κάποιες χώρες δεν εφαρμόζουν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική είναι μία από τις αιτίες που βλέπουμε αυτές τις εικόνες», σχολιάζει αρχικά ο κ. Αβραμόπουλος και αποκαλύπτει: «Είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε 445 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, φτάνει με την σειρά της η Ελλάδα να τηρήσει όσα έχουμε συμφωνήσει».

Ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει με έμφαση: «Δεν μπορεί η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης να επηρεάζεται από τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις», σχολιάζοντας το γεγονός ότι «με αφορμή το μεταναστευτικό, έχουν πάρει αρκετή δύναμη λαϊκίστικα κινήματα και ξενοφοβικά και αντιευρωπαϊκα».

«Η Ευρώπη είναι εναντίον κάθε πολιτικής αποκλεισμού. Είμαστε αντίθετοι σε μία Ευρώπη φρούριο. Μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της Ευρώπης είναι η ζώνη Σένγκεν. Η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και πολιτών πρέπει πάση θυσία να διασφαλιστεί», προσθέτει ο Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν.

«Υπηρεσία υποδοχής και αξιολόγησης μεταναστών στον Πειραιά»

Σε ερώτηση αν θα υποστούν κυρώσεις χώρες όπως η Ουγγαρία, που χτίζει τείχος, απάντησε: «Όποια χώρα παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα έχει επιπτώσεις. Και αυτό ισχύει ειδικά για τις χώρες που παραβιάζουν τους κανόνες της πολιτικής του Σένγκεν». Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι «η Ουγγαρία μαζί με Ιταλία και Ελλάδα χρειάζονται βοήθεια. Για αυτό θα εγκαταστήσουμε hot spots, υπηρεσίες αιχμής».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι αναφορικά με την Ελλάδα, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα γίνει στον Πειραιά και θα έχει ως αντικείμενο την υποδοχή και αξιολόγηση εκείνων που περνούν τα σύνορα της Ευρώπης, ώστε να χωρίζονται οι πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες.

Σε ερώτημα του euronews για το ενδεχόμενο αλλαγής του Δουβλίνου ΙΙ, δεδομένης και της γερμανικής πολιτικής στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε: «Το Δουβλίνο ξεπεράστηκε από τις εξελίξεις. Από την ώρα που έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα, είναι φυσιολογικό, και έτσι πρέπει να κάνουμε, όποια σημεία του Δουβλίνου δεν λειτουργούν, να αναθεωρηθούν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)