to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:02 | 03.09.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Ο ΕΟΠΥΥ στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Στις δυο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έθεσε σε ισχύ ο ΕΟΠΥΥ αλλά και στο πολιτικό σχέδιο για χρηστή διαφανή διαχείριση και άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους, αναφέρθηκε το πρωί στο σταθμό μας ο Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.


Πρόκειται για την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής, εξέτασης και έγκρισης του αιτήματος των ασθενών και των παρόχων προς το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο για ειδικές θεραπείες και πράξεις που συνήθως είναι πολύ υψηλής δαπάνης, οι οποίες πλέον θέτουν τους ασφαλισμένους στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όπως είπε, καθώς απλοποιείται ο τρόπος έγκρισης τους, ενισχύοντας παράλληλα την διαφάνεια.
 
Σύμφωνα με τον κ. Βαρδαρό, με την νέα διαδικασία οι πιστοποιημένοι πάροχοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αναγκαία πιστοποιητικά στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο το οποίο θα αναρτά τα αποτελέσματα επίσης ηλεκτρονικά, κάνοντας τη διαδικασία πιο γρήγορη και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι από τη διαμεσολάβηση των υπηρεσιών.
 
Η δεύτερη σημαντική αλλαγή όπως είπε, είναι η ηλεκτρονική προέγκριση των φαρμάκων υψηλού κόστους, όπου πλέον οι ασφαλισμένοι με σοβαρά θέματα υγείας που χρειάζονται μια ειδική φαρμακευτική αντιμετώπιση, θα μπορούν με τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής να παρακολουθούν την πορεία εξέλιξης του αιτήματός του, βοηθώντας παράλληλα και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, εγκαίρως να ενημερώνονται και να έχουν σε κάθε περίπτωση για τους ασθενείς τα αναγκαία φάρμακα.    
 
Με τον τρόπο αυτό ανέφερε, εξασφαλίζεται και μεγαλύτερη διαφάνεια, ως προς τη χρονική σειρά του κάθε αιτήματος, καθώς όπως εξήγησε υπάρχει ένας μοναδικός αριθμός πρωτοκόλλου που θα εξετάζεται στη σειρά του και στην ώρα του, τονίζοντας ότι σημαντική παράμετρος για την υλοποίηση αυτής της αλλαγής αποτελεί η πολιτική βούληση και το σχέδιο για ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα υγείας σε όλους τους τομείς και σε όλες τις προεκτάσεις του.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)