to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:24 | 01.03.2018

Πολιτισμός

Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς & Νήσων κατά της κατάληψης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων ζητάει την άμεση διακοπή της, γιατί δεν διευκολύνει την ακώλυτη λειτουργία του ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ καθώς διακινδυνεύει την μισθοδοσία των εργαζομένων του Ταμείου, εμποδίζει τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού, καθυστερεί αδικαιολόγητα την εξόφληση για τις κατασκηνώσεις


Τη διακοπή της κατάληψης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ) από την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠΠΟ (ΠΟΕ ΥΠΠΟ), ζητάει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

Συγκεκριμένα, ο πρωτοβάθμιος Σύλλογος του ΥΠΠΟ αναφέρει τα εξής:

«Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων δηλώνει ότι δεν στηρίζει την κατάληψη του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΥΠΠΟ και ζητάει την άμεση διακοπή της, γιατί δεν διευκολύνει την ακώλυτη λειτουργία του ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ καθώς διακινδυνεύει την μισθοδοσία των εργαζομένων του Ταμείου, εμποδίζει τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού, καθυστερεί αδικαιολόγητα την εξόφληση για τις κατασκηνώσεις.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου θα θέσει ως θέμα τη μορφή του Ταμείου Αλληλοβοήθειας στην προσεχή Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου για να αποφασίσουν για το θέμα οι εργαζόμενοι-ες».

Την απόφαση υπερψήφισαν η ΕΑΚ, η Αυτόνομη Παρέμβαση και η ΔΑΣ και την καταψήφισε η ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) και η ΔΑΚΕ. 

Στο μεταξύ, το ΔΣ του Ενιαίου συγκλήθηκε από τη ΔΗΣΥ μία μόλις μέρα πριν την αυριανή απεργία που εχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Όπως επισημαίνει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, η ίδια «αλλά και άλλες παρατάξεις, είχαν ζητήσει να γίνει ΔΣ στην αρχή της εβδομάδας για να αποφασίσει ο Ενιαίος Σύλλογος αν θα κάνει απεργία, ποια είναι τα αιτήματά του και πώς τα παλεύει. Πιστή στη λογική της ότι ο Ενιαίος πρέπει να μετατραπεί σε «ουρά» της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, η ΔΗΣΥ όρισε το ΔΣ σήμερα και πρότεινε ο Ενιαίος να στηρίξει την (προσχηματική, όπως έχουμε επισημάνει ξανά και ξανά) απεργία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Τελικά ούτε αυτή η πρόταση πέρασε.

Θυμίζουμε ότι, ενώ η ΠΟΕ ΥΠΠΟ έχει βάλει 8 σοβαρά αιτήματα στην απεργία, στην πραγματικότητα αυτό που την ενδιαφέρει είναι το εξής ένα (που δεν συμπεριλαμβάνεται καν στα αιτήματα της απεργίας): η παραμονή του Γ. Βλαντή στο ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ! Γι΄αυτό δεν έχουν προκηρύξει τόσον καιρό απεργία για τα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ θέματα των απειλούμενων απολύσεων ΙΔΑΧ εργαζομένων, της περικοπής του ανθυγιεινού, της τακτοποίησης των συναδέλφων με ένδικα μέσα, των αιτημάτων του έκτακτου προσωπικού κλπ»...)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)