to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 17.04.2018

Πολιτική

Ο «Έλληνας» Κασιδιάρης δίνει συνέντευξη στην Τουρκία ως ο «playboy» της ακροδεξιάς

Τι κι αν είναι πιο «Έλληνας» από όλους τους άλλους Έλληνες, τι κι αν δηλώνει «τουρκοφάγος», τι κι αν παραληρεί από τα έδρανα της Βουλής κατά των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών, ο Ηλίας Κασιδιάρης «έσπασε τη σιωπή που του επιβάλλουν τα ελληνικά μίντια» - σύμφωνα με τον ίδιο – και παραχώρησε συνέντευξη στο ΤRT World, τμήμα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.


Ο λόγος; Το να το παίξει ο «playboy» της ελληνικής ακροδεξιάς, όπως τον περιγράφει το τουρκικό κανάλι, συνοδεύοντας τον χαρακτηρισμό από τα πλάνα με τον on air ξυλοδαρμό της Λιάνας Καννέλη και το νερό στη Ρένα Δούρου, αλλά και το να κάνει τα... παράπονα του.

Στη συνέντευξη στο τουρκικό δίκτυο, ο υπαρχηγός της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής παραπονιέται που το κόμμα του έχει τα μικρότερα γραφεία στη Βουλή αλλά και για το ότι τα ελληνικά μέσα δεν τον προβάλλουν, με αποτέλεσμα να μπορεί να κάνει «προπαγάνδα» μόνο μέσα από τον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης και τα social media.

Ο δημοσιογράφος που «χαϊδεύει» τα αυτιά του χρυσαυγίτη βουλευτή, τολμάει και τον ρωτάει γιατί έχουν επιλέξει ως σύμβολο του κόμματος τον μαίανδρο που σε κάποιους θυμίζει σβάστικα, με τον Κασιδιάρη να σφίγγει τις γροθιές του, εκνευρισμένος, και να τον ρωτάει αν έχει πάει στην Ακρόπολη. 

Στο βίντεο δεν υπάρχει καμία αναφορά στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη μάλιστα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. αλλά μία αόριστη αναφορά ότι το κόμμα έχει κατηγορηθεί για επιθέσεις κατά μεταναστών και ομοφυλόφιλων. Στην σχετική δε ερώτηση του Τούρκου δημοσιογράφου προς τον Ηλία Κασιδιάρη, εκείνος απαντά με την αμίμητη φράση: «Αυτό είναι ψευδές. Αυτό δεν ισχύει. Άλλωστε Χρυσή Αυγή έχει καταδικάσει τη βία επανειλημμένα απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Κατά τα άλλα το τουρκικό κανάλι, που ουσιαστικά ξεπλένει τον νεοναζί βουλευτή, αναρωτιέται ποιος θα τους σταματήσει...

Το βίντεο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)