to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:11 | 18.02.2019

Αθλητισμός

Ο εκπληκτικός Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε να νικήσει στο 68ο NBA All Star Game (φωτο+βίντεο)

H Team LeBron νίκησε με 178-164 της Team Giannis στην αναμέτρηση με την οποία έκλεισε η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ στη Σάρλοτ.


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε ένα τρομερό Show στο All Star Game (πρώτος σκόρερ με 38 πόντους), αλλά η νίκη πήγε στην Team LeBron (178-164) για 2η σερί σεζόν σε μια φοβερή παράσταση.

Απολαυστικό ήταν το All Star Game της Σάρλοτ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει όργια (πρώτος σκόρερ με 38 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ), αλλά να μην καταφέρνει να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη γιορτή των κορυφαίων. Η Team LeBron το γύρισε και επικράτησε με 178-164.

Στο παιχνίδι έγινε ρεκόρ εύστοχων τριπόντων με 62, ενώ MVP αναδείχθηκε ο Κέβιν Ντουράντ που είχε 31 πόντους.

Πρώτο καλάθι του Γιάννη

Ο Γιάννης άρχισε εξαιρετικά και έβαλε το πρώτο καλάθι του All Star Game, ενώ συνεργάστηκε άψογα με τον Πολ Τζορτζ για ένα φοβερό alley oop. Η Team Gianis έκανε φοβερό πρώτο δωδεκάλεπτο και προηγήθηκε με 53-37.

H oμάδα του Greek Freak συνέχισε να κάνει ότι θέλει στο παρκέ, με τον Έλληνα φόργουορντ να μας προσφέρει τη φάση της βραδιάς μετά την σκαστή του Κάρι. Ασύλληπτο κάρφωμα του Γιάνναρου. O Έλληνας φόργουορντ είχε 20 στο ημίχρονο, με τον Μίντλετον να προσθέτει 17. Στον αντίποδα ο Ντουράντ είχε 13.

Η Team LeBron σοβαρεύτηκε και επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης. Στα 2:22 για την τρίτη περίοδο ισοφάρισε ο Λίλαρντ για το 124-124. Τελικά η ομάδα του Βασιλιά έκλεισε την περίοδο στο 132-131, με τον Dame πρωταγωνιστή.

Στην τελευταία περίοδος η ομάδα του Βασιλιά... πάτησε γκάζι και τελικά έφτασε στη νίκη, η οποία είναι η 2η συνεχόμενη μετά την περσινή επικράτηση.

Για τους νικητές ο Ντουράντ είχε 31, ο Τόμπσον 20 και οι ΛεΜπρόν και Χάρντεν από 19. Για τους ηττημένους εκτός του Γιάννη, από 20 είχαν οι Τζορτζ και Μίντλετον.

Τα δωδεκάλεπτα: 37-53, 82-95, 132-131, 178-164

 Καθισμένος ανάμεσα στους αδερφούς Κώστα και Αλέξανδρο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους στην συνένετυξη Τύπου, που ακολούθησε το παιχνίδι.

 «Διασκέδασα, η οικογένειά μου διασκέδασε και είναι απλώς μια μεγάλη εμπειρία», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας σούπερ σταρ, που είχε για μία ακόμα φορά μαζί την οικογένειά του, μιας και στην αίθουσα Τύπου, βρίσκονταν επίσης η μητέρα και η κοπέλα του.

 «Είναι σημαντικό να μοιράζομαι αυτές τις στιγμές με την οικογένειά μου. Θέλω να ζήσουν την εμπειρία, να δουν αυτά που ζω κι εγώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες για την υποστήριξη στην οικογένειά μου και την ομάδα μου. Ξέρω ότι ξενυχτούν και βλέπουν τα παιχνίδια μας. Ελπίζω να τους έκανα υπερήφανους. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε για το δεύτερο μισό της σεζόν ώστε να πάμε με τους Μπακς όσο ψηλότερα γίνετα ενόψει των playoffs.

Δεν ήξερα ότι δεν έχει υπάρξει ξένος MVP στην ιστορία των NBA All-Star Games, απλά προσπάθησα να παίξω σκληρά και να το διασκεδάσω. Στα δύο πρώτα μου All-Star Games ήμουν πιο νευρικός, αυτή τη φορά ήμουν πιο χαλαρός. Το βραβείο είχε το όνομά μου έως τη δεύτερη περίοδο, αλλά πήραν φωτιά οι αντίπαλοι και μου το έκλεψαν. Το να είμαι ο ηγέτης της ομάδας δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο όσο νόμιζα, διότι οι συμπαίκτες μου με ενθαρρύνουν», είπε ο Giannis.

Το 38άρι του ασταμάτητου Γιάννη:

Απουσίαζε ο Θανάσης

Απουσίαζε  από την ...οικογενειακή συγκέντρωση των Αντετοκούνμπο, ο Θανάσης, που λίγες ώρες νωρίτερα πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Του είχε στείλει όμως τα ...κοινά τους παπούτσια για να αγωνιστεί.

 «Είμαι χαρούμενος για τον Θανάση, βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο. Προσπαθώ να παίρνω συμβουλές από εκείνον πριν από αυτά τα ματς για να δω πως θα κερδίσω κι εγώ το MVP. Εχει δύο (σε all star στην Ελλάδα) έκανα όσα μου είπε να κάνω, αλλά δεν κέρδισα τον αγώνα και γι' αυτό δεν το πήρα. Όπως είπα και προηγουμένως, θα προσπαθήσω να δουλέψω σκληρά για να βελτιωθώ και να μαζέψω όσα έχει εκείνος».

«Είσαι ξεχωριστός»

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς αμέσως μετά τη νίκη της ομάδας του πήγε να χαιρετήσει τον έτερο αρχηγό. Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Αγαπώ τα πάντα σε σένα. Είσαι ξεχωριστός, φίλε», του είπε:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Captain to captain

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bleacher Report (@bleacherreport) στις

17 Φεβ, 2019 στις 9:10 μμ PST

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Gazzetta,

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)