to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 06.10.2017

Οικονομία

«Ο ΕΦΚΑ είναι εθνική υπόθεση. Να τον αφήσουν να δουλέψει» δήλωσε ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθ. Μπακαλέξης

"Ο ΕΦΚΑ είναι εθνική υπόθεση. Να τον αφήσουν να δουλέψει και να τον αφήσουν έξω από την πολιτική αντιπαράθεση" τόνισε ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν έγγραφο του ΕΦΚΑ με το οποίο ζητείται επίσπευση απονομής των συντάξεων.


"Όλοι αυτοί που τα γράφουν αυτά, να μου πουν αν είναι κακό, το αν μπορέσουμε, την επόμενη Τρίτη, εκτός απ΄αυτούς που πληρώσαμε με τις συντάξεις Οκτωβρίου να πληρώσουμε ακόμη έναν αριθμό συνταξιούχων, που οι συντάξεις τους είναι σε καθυστέρηση" σημείωσε ο κ. Μπακαλέξης.

"Εγώ εκτιμώ ότι τους έχει ενοχλήσει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ" είπε, επισημαίνοντας πως στο τέλος του έτους, το πλεόνασμα αυτό θα είναι μεγαλύτερο.

Εξήγησε δε, ότι "εμείς κάνουμε προσπάθεια να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συντάξεις μπορούμε" και πρόσθεσε: "Από την αρχή του έτους έχει γίνει μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, έχουμε αλλάξει τα πάντα και είναι επόμενο να θέλουν συντονισμό και πολύ καλή προσπάθεια για να βγουν οι συντάξεις. Κι επειδή γνωρίζουμε ότι το να μην παίρνεις τη σύνταξη που δικαιούσαι είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα, γι αυτό τον λόγο και προσπαθούμε, με κάθε τρόπο, να βγουν και περισσότερες συντάξεις".

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ διαβεβαίωσε, επίσης, ότι οι συντάξεις θα βγαίνουν "το ταχύτερο δυνατό και πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι έβγαιναν από όταν παραλάβαμε και οι εκκρεμότητες θα είναι πολύ λιγότερες απ' αυτές που παραλάβαμε".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΕΦΚΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)