to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 06.07.2017

Κοινωνία

O Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας απαντά σε ψευδή καταγγελία για συμβασιούχους: Ουδεμία απόλυση, παράταση συμβάσεων και πρόσληψη 19 μόνιμων εργαζομένων

«Η Δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία καθώς και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το δικαίωμα αυτό» τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου.


Η ανακοίνωση του Δήμου

Απάντηση σε ψευδή καταγγελία περί απόλυσης συμβασιούχων στο Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας

Από σήμερα το πρωί κυκλοφορεί μία ψευδής ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης με τίτλο «ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας απέλυσε 3 συμβασιούχους». Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τα εξής:

1. Ουδεμία απόλυση συμβασιούχου έγινε στο Δήμο μας.

2.Αντίθετα, το Δημοτικό συμβούλιο ψήφισε χθες την παράταση των συμβάσεων ΟΛΩΝ των συμβασιούχων εργαζομένων που εργάζονται στις ανταποδοτικές υπηρεσίες της καθαριότητας, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που δίνει ο ν.4479/2017, άρθρο 24 για την παράταση των συμβάσεων.

3. Αντίθετα, το Δημοτικό συμβούλιο για να στηρίξει έμπρακτα το δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας, αλλά και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Δημότες, ενέκρινε χθες την πρόσληψη 19 μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα και την αγορά 3 νέων απορριμματοφόρων και 4 φορτηγών.

4. Αντίθετα, ολόκληρο το Δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκαν να τροποποιήσουν ΑΜΕΣΑ την απόφαση ώστε να συμπεριλάβει τους 3 συμβασιούχους της Διεύθυνσης Πρασίνου (ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ), στο βαθμό που ξεπεραστούν οι αρνητικές εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και υπάρξει ερμηνευτική δυνατότητα να συμπεριληφθούν οι 3 συμβασιούχοι του πρασίνου σε νέα απόφαση.

5. Από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και ο Δήμαρχος βρίσκονται σε διαρκείς επαφές με το ΥΠ.ΕΣ, την ΚΕΔΕ και το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης της παράτασης και σε συμβασιούχους που δεν εργάζονται σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.

6. Ας αναζητήσουν αλλού οι συντάκτες της ανακοίνωσης αντεργατικές μεθόδους και αποφάσεις, όχι στη Δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, που από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία καθώς και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το δικαίωμα αυτό. Ας καταγγείλουν αυτούς που είναι πραγματικά υπεύθυνοι για την εφαρμογή ενός εργασιακού μεσαίωνα στη χώρα και όχι αυτούς που αγωνίζονται έμπρακτα εναντίον του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)