to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 29.09.2020

Κοινωνία

O δήμος Αθηναίων ζητάει ...3,5 εκατ. ευρώ για να εκδώσει άδεια για δύο νέα αμφιθέατρα στο Γεωπονικό

Τη σχετική καταγγελία κάνει η φοιτητική παράταξη Bloco του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ύστερα από ενημέρωση του φοιτητικού συλλόγου, σήμερα, από τη Σύγκλητο - «Ο Δήμος Αθηναίων αξιώνει 3,5 εκατομμύρια ευρώ (!) από το ΓΠΑ προκειμένου να εκδώσει την άδεια, δηλαδή αξιώνει περισσότερα χρήματα από όσο κοστίζει η υλοποίηση του έργου», τονίζεται χαρακτηριστικά


Όπως τονίζει το Bloco:

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια κτιριακό πρόβλημα. Οι εισακτέοι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια να μην επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Για να λυθεί το ζήτημα αυτό και ή παρούσα Σύγκλητος του ΓΠΑ αλλά και η προηγούμενη, έχει κάνει ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει στην ανέγερση 2 αμφιθεάτρων χωρητικότητας 150 ατόμων. Η έκταση στην οποία θα δημιουργούνταν τα αμφιθέατρα βρίσκεται εντός της έκτασης που ανήκει στο ΓΠΑ, απέναντι από το κτίριο Ρουσόπουλου και επί της οδού Λ. Αθηνών.

Όπως ενημέρωσε τον Φοιτητικό Σύλλογο, η Σύγκλητος του πανεπιστημίου στην προγραμματισμένη συνεδρίαση στις 29/9, οι μελέτες έχουν εγκριθεί και παράλληλα έχει εξασφαλιστεί κονδύλι για την χρηματοδότηση του έργου ανέγερσης τους. Επειδή το ΓΠΑ βρίσκεται εντός οικιστικής ζώνης του Δήμου Αθηναίων, πρέπει να λάβει σχετική άδεια.

Ο Δήμος Αθηναίων, αξιώνει 3,5 εκατομμύρια ευρώ (!) από το ΓΠΑ προκειμένου να εκδώσει την άδεια, δηλαδή αξιώνει περισσότερα χρήματα από όσο κοστίζει η υλοποίηση του έργου. Είναι προκλητικό, εν μέσω πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων που έχει υλοποιήσει το μεγαλύτερο οικονομικό και όχι μόνο φιάσκο των τελευταίων ετών με τον “μεγάλο περίπατο”, να αξιώνει τόσα χρήματα από ένα δημόσιο ίδρυμα.

Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την Δημοτική αρχή και τον ίδιο τον κ. Μπακογιάννη του οποίου η στάση δεν μας εκπλήσσει καθόλου.

Διεκδικούμε από τον Δήμο Αθηναίων να δώσει άμεσα και δωρεάν την άδεια ανέγερσης των αμφιθεάτρων στο ΓΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες για κτιριακές υποδομές. Οι ανάγκες μας όσο και αν το θέλουν κάποιοι, δεν θα μπουν σε καραντίνα. Διεκδικούμε σπουδές και ζωή με αξιοπρέπεια!

Η σχετική ανάρτηση του Bloco/ΓΠΑ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)