to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:50 | 30.04.2019

Πολιτική

Ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε εγκρίνει επιχορήγηση 12.000 ευρώ για τον σαϊτοπόλεμο

Mε υπογραφή Νίκα η χρηματοδότηση των σαϊτομάχων


Μετά τη δημόσια κατακραυγή για όσα δήλωσε  (μετά το τραγικό περιστατικό στην Καλαμάτα), περί «DNA των Μεσσήνιων», ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας, αναγκάστηκε να ανασκευάσει, ενώ και η ΝΔ πήρε αποστάσεις, καθώς πηγές της ανέφεραν στο ΑΠΕ: «Ο κ. Νίκας έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για τις αρχικές του δηλώσεις. Κανένα έθιμο δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή».

Ωστόσο, μάλλον η προκλητική δήλωση του δημάρχου ανταποκρίνεται σε όσα πιστεύει για το επικίνδυνο έθιμο, το οποίο κόστισε τη ζωή στον  53χρονο εικονολήπτη. Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη Διάυγεια, ο δήμος Καλαμάτας, όχι μόνο έδωσε «πράσινο φως» με απόφαση του ΔΣ του στο έθιμο αυτό, αλλά το χρηματοδότησε κιόλας, με 12.000 ευρώ!

«Εγκρίνουμε και διαθέτουμε πίστωση ύψους Δώδεκα Χιλιάδες Ευρώ (12.000,00) Ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων με ΚΑΕ 00.6736.001 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 για την ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΙΤΟΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ

Ο ΔΙΑΤΑΚΤΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΙΚΑΣ», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Πρόκειται για ποσό που αποδεσμεύτηκε από τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2019.

Το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια:

Aνακοίνωση με αφορμή την αρχική προκλητική δήλωση του Π. Νίκα, μετά τον τραγικό θάνατο στην Καλαμάτα, εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης 30/4 ο ΣΥΡΙΖΑ:

Ο θάνατος του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα ανέδειξε για άλλη μια φορά την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου εθίμου το οποίο και πρέπει να καταργηθεί.  Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη για τον θάνατο του συμπολίτη μας.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του, προερχόμενου από τη ΝΔ, δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, περί «DNA των Μεσσήνιων»  δικαίως προκάλεσαν την αγανάκτηση σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας.  Θα πρέπει να αποδοκιμαστούν και από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, εκτός κι αν το γεγονός ότι ο Π. Νίκας ήταν από τα στελέχη της ΝΔ που υπέγραψαν για να είναι υποψήφιος αρχηγός της, τον αναγκάζει να αντιμετωπίζει διαφορετικά το θέμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)