to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:30 | 27.10.2012

Πολιτισμός

Ο Δήμαρχος έβαλε λουκέτο στην έκθεση "Άξιον εστί ο Μίκης Θεοδωράκης"

Απίστευτο και όμως αληθινό - Ο Γιώργος Κοτρωνιάς έκλεισε έξω από το χώρο τον υπεύθυνο της έκθεσης, αλλάζοντας τα λουκέτα - Με μήνυση, κατά του Δημάρχου προσωπικά, απάντησε ο συνεργάτης του καθηγητή Βαρλάμη από το Πειραματικό Εργαστήρι της Βεργίνας κ. Πάυλος Τροχόπουλος...


Ο υπεύθυνος της έκθεσης κ. Παύλος Τροχόπουλος, το μεσημέρι της Παρασκευής, είδε τον Δήμαρχο να βάζει λουκέτο, χωρίς να δώσει την παραμικρή εξήγηση στους υπεύθυνους που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Ο κ. Τροχόπουλος μετά από συνεννόηση, που είχε με τον καθηγητή Ευθ. Βαρλάμη και τον νομικό του σύμβουλο, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Λαμίας και κατέθεσε μήνυση κατά του Δημάρχου προσωπικά.




Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος πήγε και έβαλε λουκέτο σε ένα χώρο που δεν ανήκει στον δήμο, αλλά στην ΠΕΛ και απαγόρευσε την πρόσβαση στα έργα τα οποία επίσης δεν είναι δικά του και για τα οποία ο Δήμος δεν έχει υπογράψει ούτε πρωτόκολλο παραλαβής.

Χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί οι άνθρωποι που πήγαν να επισκεφθούν την έκθεση, βρήκαν την πόρτα κλειστή, χωρίς να υπάρχει κάποιος να τους δώσει μια εξήγηση.




Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, η ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε από την ασυνέπεια του Δήμου Λαμιέων στις οικονομικές υποχρεώσεις τις οποίες είχε αναλάβει για την έκθεση, ενώ την ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα φόρτισε και η χαμηλή επισκεψιμότητα, για την οποία οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται.

Το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας αποφάσισε χθες να διακόψει τη λειτουργία της έκθεσης και να εκδώσει δελτίο τύπου λέγοντας την αλήθεια στους δημότες της Λαμίας για το ακριβώς συμβαίνει και τι έχει προηγηθεί.

Ο Δήμαρχος προφανώς πάνω στη σύγχυση και τον πανικό του για να προλάβει τις εξελίξεις, πήγε και έβαλε το λουκέτο.






 


 


Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου το οποίο θα έδινε στη δημοσιότητα ο κ. Παύλος Τροχόπουλος, ως υπεύθυνος του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας με το οποίο ουσιαστικά ανακοίνωνε τη  ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:


Δελτίο Τύπου

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη διακοπή της λειτουργίας της έκθεσης «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» του Καθηγ. Ε. Βαρλάμη παρά την προγραμματισμένη διάρκεια της έκθεσης μέχρι αρχές Δεκεμβρίου 2012.

Ζητούμε συγνώμη από τους κατοίκους της πόλης αλλά είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε στην κίνηση αυτή λόγω της αδιαφορίας που υπάρχει από την πλευρά του δήμου και παρά τις επιστολές που στείλαμε σχετικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για την οργάνωση και λειτουργία της έκθεσης.

Η μέχρι σήμερα λειτουργία της έκθεσης είναι πολύ θετική εάν λάβουμε υπόψη τις εντυπώσεις των επισκεπτών αλλά και την προβολή του μεγάλου αυτού γεγονότος από τα μέσα ενημέρωσης και τα τοπικά αλλά κυρίως των Αθηνών που είναι και μία σημαντική προβολή της πόλης της Λαμίας.

Σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι ποτέ το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας δεν ανέλαβε επίσημα την προβολή και την λειτουργία της έκθεσης, αλλά έχοντας διάθεση να υποστηρίξουμε, προσφέραμε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μας μέχρι τώρα και μάλιστα με όλο μας τον ενθουσιασμό για το μεγάλο αυτό καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο.

Όσο για το θέμα της μικρής επισκεψιμότητας θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι γι αυτό το λόγο οι μεγάλες εκθέσεις διαρκούν μεγάλα διαστήματα διότι ο καλύτερος τρόπος προβολής είναι η μετάδοση των θετικών εντυπώσεων από τους επισκέπτες, κάτι που ήδη γινόταν και στην έκθεση της Λαμίας.

Το λυπηρό είναι ότι η επιπόλαιη αυτή συμπεριφορά του δήμου στερεί από τους πολίτες της Λαμίας να βιώσουν ένα μοναδικό διεθνές έργο που θα ταξιδέψει σε μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την δύναμη που έχει ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός.

Η παρουσίαση αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στη Λαμία εξαιτίας της συναισθηματικής σχέσης που έχει ο Καθηγητής Βαρλάμης με την περιοχή αφού ο πατέρας του καταγόταν από το Παλαιόκαστρο Φθιώτιδος. Ο ίδιος προσωπικά ο κύριος Βαρλάμης δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση και την λειτουργία της έκθεσης.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΕΡΓΙΝΑΣ»



Πηγή:   lamiareport

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)