to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:07 | 11.07.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ο Δημ. Παπαδημούλης "διώχνει" τον συνήγορο του Κασιδιάρη από το πάνελ (βίντεο)

Ο Δημ. Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταπέλτης εναντίον του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1


«Μας έχετε ως ντεκόρ, σε μια πολιτική συνέντευξη; Αυτά είναι για το δικαστήριο, όταν κλείσετε τη συνέντευξη με τον συνήγορο, να συζητήσουμε για το φασισμό, όσο θέλετε» με αυτό τον αφοπλιστικό τρόπο ο Δημ. Παπαδημούλης πέταξε έξω από το τηλεοπτικό πάνελ του ΑΝΤ1 τον δικηγόρο του Κασιδιάρη.

Διευκρίνισε τους λόγους που έκοψε τον όποιο διάλογο όταν ξέφυγε από τα ζητήματα νομικής υπεράσπισης και επεκτάθηκε στην προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης «όχι, δεν μπορούμε, αυτά είναι για το δικαστήριο». Πρόσθεσε επίσης ότι «Έχω βαρεθεί να βλέπω δικηγόρους να παριστάνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το φασισμό, αλλά να υπερασπίζονται τους κορυφαίους του φασισμού. Ο συγκεκριμένος κύριος είναι καινούργιος συνήγορος του Κασιδιάρη, χθεσινός. Είναι συνήγορος των Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού, ο έμπιστος των ναζιστών. Αποκλείω ο Μιχαλολιάκος που είναι ναζιστής με τη βούλα να επέλεξε ως δικηγόρο κάποιον ιδεολογικά άσχετο με τον φασισμό.»

Συμπλήρωσε ότι πρέπει να υπάρχει «σαφή διάκριση στα θέματα που είναι αρμοδιότητα των δικαστηρίων και στην πολιτική άποψη».

«Κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδέες όσο και απεχθείς αν είναι (και οι ιδέες του ναζισμού είναι απεχθείς γιατί έχουν εφαρμοστεί στην πλάτη του ελληνικού λαού με Δίστομο, με Χαϊδάρι, με Καισαριανή) πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδέες, αλλά οι εγκληματικές πράξεις πρέπει να αξιολογούνται και να διώκονται με βάση τα εργαλεία του ποινικού νόμου».

K. Mπρέγιαννη

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης:

Για να περάσει η πολιτική της λιτότητας, που παράγει τέτοια ύφεση και ανεργία τόσα λουκέτα, ανισότητες και περικοπές στα εισοδήματα, εξευτελίζεται η δημοκρατία. Αυτό συμβαίνει τώρα. Τα κόμματα που υλοποιούν αυτήν την πολιτική συρρικνώνονται -από το 80-85% ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άθροισαν στις τελευταίες εκλογές 30%. Και επειδή είναι πιθανές οι εκλογές το φθινόπωρο αρχίζει η διγλωσσία, άλλα λέει ο Χαρδούβελης, άλλα ο Σαμαράς. Ωστόσο η πικρή εμπειρία του κόσμου υπαγορεύει ότι όταν λέει άλλα ο πρωθυπουργός και άλλα η Τρόικα, στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Τρόικα. Όποιος θέλει διαπραγμάτευση που θα έχει σαν αποτέλεσμα η Τρόικα να κάνει πίσω ή να φύγει, επειδή στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, ζητά άλλη κυβέρνηση. 

Η πλειοψηφία έχει φύγει από την άποψη περί εξάντλησης της τετραετίας

Χθες, για πρώτη φορά, πανελλαδική δημοσκόπηση έδειξε με σαφήνεια ότι πλέον η πλειοψηφία των πολιτών έχει φύγει από την άποψη περί εξάντλησης της τετραετίας και θέλει εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο. Η χώρα χρειάζεται απλά πράγματα: σχέδιο για την μείωση της ανεργίας και όσο υπάρχουν άνεργοι, να μην παίρνουν επίδομα λιγότερο από το 10% των ανέργων. Επίσης ανάπτυξη, δίκαιη φορολογία και περικοπές από εκεί όπου υπάρχει συσσωρευμένος και ανεξέλεγκτος πλούτος κι όχι περικοπές μισθών και συντάξεων. Είναι πολύ σοβαρό θέμα ότι είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, η μόνη χώρα  που ακόμη δεν έχουν ελεγχθεί τα εμβάσματα όσων έβγαλαν στα χρόνια της κρίσης λεφτά στο εξωτερικό. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)