to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:29 | 17.08.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ο Δημ. Εμμανουηλίδης καταγγέλλει γαλάζιους εκπαιδευτικούς για υπονόμευση του ΕΠΑΛ στη Θάσο

«Είναι εξοργιστικό αυτό που πληροφορούμαι ότι στη Θάσο έγινε προσπάθεια να υπονομευτεί, μέσα από τους ίδιους τους μηχανισμούς της εκπαίδευσης, η βιωσιμότητα του παραρτήματος του ΕΠΑΛ», δήλωσε στο «Κόκκινο Καβάλας ο βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης.


* Γράφει o Κώστας Φιλίδης
 
Όπως σημείωσε, «συνάδελφοι των Γενικών Λυκείων τελικώς υπονομεύουν την προσπάθεια να υπάρξει αυτάρκεια και αυτοδυναμία στη λειτουργία του ΕΠΑΛ Θάσου. Είναι τουλάχιστον εγκληματικό αυτό που επιχειρούν να κάνουν, διότι πολλά παιδιά του νησιού θα μπορέσουν να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια, χωρίς να έχουν το καθημερινό μαρτύριο της μετακίνησής τους από τη νότια Θάσο στη Χρυσούπολη».
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αιτία είναι «το αντιπολιτευτικό μένος κάποιων, που φτάνει στην υπονόμευση του μέλλοντος μιας τοπικής κοινωνίας και μιας κοινωνίας νέων ανθρώπων, που επιζητούν μια εφικτή επαγγελματική διέξοδο. 
Λυσσαλέα αντιπαλεύεται αυτή η προοπτική. 
Κι ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση (ο Δήμος Θάσου) είναι αρωγός, επειδή αντιλαμβάνεται το πόσο σημαντικό είναι το κέρδος, άλλοι παράγοντες, που βρίσκονται στις αυλές και στα κατώφλια της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  προσπαθούν με νύχια και με δόντια να υπονομεύσουν τη βιωσιμότητα αυτού του εγχειρήματος. 
Δεν θα με ενδιέφερε η όποια κομματική αντιπαράθεση αν δεν λειτουργούσε σε βάρος της προοπτικής της τοπικής κοινωνίας. Γι’ αυτό, κάνω έκκληση στους γονείς της Θάσου να αντιληφθούν το πόσο επικίνδυνο είναι το να ενδώσουν σε σειρήνες αυτού του είδους». 
 
Ξεχωριστός τομέας η Θάσος για μεταθέσεις εκπαιδευτικών
 
Επίσης, μίλησε και για τη νέα ρύθμιση στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, που θα γίνεται από την επόμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με την οποία, η περιοχή του Νομού Καβάλας χωρίστηκε σε χερσαίο και νησιωτικό τμήμα, κι ως εκ τούτου, όσοι δηλώσουν τη Θάσο, θα υπηρετήσουν στο νησί. Και σ’ αυτήν την περίπτωση ήταν καταγγελτικός για τις μεθοδεύσεις που υπήρχαν στην τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που ζητούσαν μετάθεση για την Καβάλα.
Όπως εξήγησε, «με πρόσφατη υπουργική απόφαση επανακαθορίστηκαν οι περιοχές μετάθεσης εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Μέχρι τώρα, υπήρχε μια ενιαία περιοχή τοποθέτησης εκπαιδευτικών και ήταν στη διακριτική ευχέρεια ή και στην πίεση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας η τοποθέτησή τους. Έτσι γινόταν μια προβληματική, εκ των πραγμάτων, διαχείριση. Κάποιοι που δήλωναν την Καβάλα, καλούνταν να υπηρετήσουν στη Θάσο κι η νησιωτικότητα αποτελεί πρόβλημα για την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών. Υπήρχε ένα δούναι-λαβείν για πολλά χρόνια. Η απόφαση της Κυβέρνησης πιστώνεται στον υφυπουργό Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, στον οποίο του θέσαμε το ζήτημα, λέγοντας ότι είναι ελεγχόμενο τουλάχιστον για την καθαρότητα των προθέσεων. Η Θάσος αποτελεί, πλέον, ξεχωριστή περιοχή στη δήλωση ενδιαφέροντος όσων θέλουν να μετατεθούν, ώστε όσοι δηλώσουν τη Θάσο, να πάνε στα εκεί σχολεία. και να μην γίνεται παζάρεμα από τους εκάστοτε διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αυτό το τόσο απλό, δεν γινόταν επί χρόνια, γιατί ήθελαν την ομηρία των συναδέλφων τους». 
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του, το μέτρο δεν θα ισχύσει για τη φετινή σχολική χρονιά, αλλά από την επόμενη.
 
tags: ΕΠΑΛ

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)