to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:27 | 23.11.2014

πηγή: candianews.gr

Κοινωνία

Ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης που θεωρεί «μύθο» τους νεκρούς στο Πολυτεχνείο

Πρόκειται για τον Ιωάννη Παρίση, υποστράτηγο εν αποστρατεία, που έχει παράλληλα την ιδιότητα του προέδρου του προέδρου της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων


«Μύθος», διακηρύσσει ότι είναι οι νεκροί του Πολυτεχνείου, όχι ένας από τους γραφικούς ή νεοφασίστες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, αλλά ένας διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης! Πρόκειται για τον Ιωάννη Παρίση, υποστράτηγο εν αποστρατεία, που έχει παράλληλα την ιδιότητα του προέδρου του προέδρου της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων. Ο κ. Παρίσης έγινε γνωστός πριν λίγες ημέρες όταν αντέδρασε, ως πρόεδρος της «Ακαδημίας» στην αναγόρευση του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, μια υπόθεση που ούτως ή άλλως έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, την ημέρα μάλιστα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο υποστράτηγος εν αποστρατεία και διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, έγραφε:

«Αφού δεν έβρισκαν νεκρούς είπαν να κάνουν μια πονηριά. Κατασκεύασαν λοιπόν στην αυλή του Πολυτεχνείου, παραδίπλα απόν την»κεφάλα» του Σβορώνου, μία μαρμάρινη στήλη όπου έγραψαν ονόματα πεσόντων. Τα αποκαλυπτήρια έκανε την δεκαετία του 1980 ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας. Οι περισσότεροι έχουν πέσει θύματα της μπαμπεσιάς νομίζοντας ότι πρόκειται για τους (ανύπαρκτους βέβαια) νεκρούς του 1973!!! Όμως αν διαβάσουν καλά θα δουν ότι γράφει: ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Μ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941 – 1944″.

Παρίσης 2

Και παρακάτω, σχολιάζοντας απαντήσεις φίλων του, πρόσθετε: «το θέμα έχει λυθεί με εισαγελικές αποφάσεις ύστερα από μακρά έρευνα. Αυτό είναι τελειωμένο. Ούτε οι πιο ακραίοι δεν μπορούν πλέον να ισχυριριστούν περί νεκρών στο Πολυτεχνείο. Ακόμη και επί ΠΑΣΟΚ, όταν ο Μακράκης ζήτησε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου του να καλέσουν τις οικογένειες των νεκρών ώστε να τους δοθούν συντάξεις αγωνιστών, κανείς δεν βρέθηκε!!! Δεν πιστεύω το 1984 να φοβόντουσαν… την Χούντα; Όταν οι μισοι Έλληνες πουλούσαν «αντίσταση»…»

Παρίσης 3

Αφού δεν ξέρει, λοιπόν, ο κ. διδάκτορας, ας μάθει το πόρισμα Τσεβά, που αναφέρει ονόματα, τόπους δολοφονίας κλπ, όπως το είχαμε δημοσιεύσει ολόκληρο πριν μερικά χρόνια στην «Πατρίδα». (Ολόκληρο το πόρισμα του εισαγγελέα Δ. Τσεβά για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου)

Το βιογραφικό του, όπως το έχει συντάξει, αναφέρει:

Παρίσης 1

O Δρ. Ιωάννης Παρίσης αποφοίτησε από τη ΣΣΕ το 1973, ως ανθυπίλαρχος. Υπηρέτησε ως αξιωματικός σε διάφορες θέσεις διοίκησης και επιτελείου καθώς και ως Στρατιωτικός Ακόλουθος στη Μαδρίτη. Σήμερα είναι υποστράτηγος ε.α.
Aπόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης (Διεθνείς Σχέσεις) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Διετέλεσε Διευθυντής του ΙΑΑ (2004-2006). Είναι συνεργάτης διαφόρων επιστημονικών ινστιτούτων και περιοδικών. Διδάσκει θέματα στρατηγικής, διεθνών οργανισμών, ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας κ.ά. στη ΣΕΘΑ, την ΑΔΙΣΠΟ, κ.α. και ως επισκέπτης ομιλητής σε πανεπιστημιακά μεταπτυχιακά τμήματα και ινστιτούτα. Έχει δημοσιεύσει άνω των 100 άρθρων επί θεμάτων αμυντικής πολιτικής, ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, στρατηγικής και γεωπολιτικής, αμυντικής τεχνολογίας και εξοπλισμών, διεθνών οργανισμών, οργάνωσης πολυεθνικών δυνάμεων κ.ά. Συνεργάτης σε ερευνητική εργασία του γερμανικού ινστιτούτου Bertelsmann Stiftung, με θέμα “Overcoming National Impediments to ESDP: Greece”. Έχουν εκδοθεί 7 βιβλία του, μεταξύ των οποίων: Χαλύβδινοι Θώρακες – Τα άρματα μάχης (1993), Η Ευρωπαϊκή άμυνα και Ασφάλεια στη μεταψυχροπολεμική εποχή (1997), Η αμυντική αυτονομία της ενωμένης Ευρώπης (2002), Ευρωπαϊκή Άμυνα – Λεξικό όρων και διαδικασιών (2003), Διάστημα και Ευρωπαϊκή Ασφάλεια (2006).

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)