to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Δένδιας πολεμάει τον ρατσισμό

Μιλάει για διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ο προϊστάμενος του διευθυντή της Αστυνομίας που ζητούσε από τους υφισταμένους τους να κακομεταχειρίζονται τους μετανάστες, για να μην κακομαθαίνουν.


Χθες ήταν η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και ανακοίνωση εκ μέρους της Ελλάδας έβγαλε το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και όχι το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών. Την έβγαλε ο Δένδιας την ανακοίνωση και όχι ο Μιχελάκης, διότι και οΔένδιας και ο Μιχελάκης θεωρούν ότι οι μετανάστες εμπίπτουν αυτοδικαίως στην αρμοδιότητα των ενστόλων. Τους μετανάστες δεν τους προστατεύουμε, τους μετανάστες τους πατάσσουμε, είναι εκ φύσεως επικίνδυνοι και μοχθηροί. Άκουγες προχθές στη Βουλή τον υπουργό Εσωτερικών και ήταν σαν να ακούς αρχηγό της Χωροφυλακής και μάλιστα των παλαιών καλών εποχών, εκείνων που νοσταλγούν κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ.

Τη μία ημέρα υπερασπίστηκαν με τρόπο ζοφερό την τροπολογία που επιχειρούσε να συγκαλύψει την κρατική βία κατά των μεταναστών και την επόμενη έβγαλαν λογύδρια κατά του ρατσισμού. «Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων βρίσκει τη φετινή χρονιά τη χώρα μας στη διεθνή πρωτοπορία της πάταξης της ρατσιστικής βίας», τόλμησε να πει ο Δένδιας, ο υπουργός που κατηγορείται από διεθνείς οργανώσεις ως προστάτης εκείνων που ασκούν βία κατά των μεταναστών.

«Η κυβέρνηση, με την εφαρμογή του Αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και με την λειτουργία εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως είναι οι Υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα». Τα λέει αυτά ο εκπρόσωπος της χώρας που εγκρίνει τις λιγότερες, ούτε 1%, αιτήσεις ασύλου από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης και τούτο παρόλο που βρίσκεται δίπλα σε εμπόλεμες ζώνες. Μιλάει για υπηρεσίες ασύλου και πρώτης υποδοχής ο εκπρόσωπος των κυβερνήσεων που έφτιαξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Αμυγδαλέζας, ο εμπνευστής της επιχείρησης ΔΙΑΣ, που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν απόβλητα που πρέπει να σκουπιστούν, για να ομορφύνει η πόλη.

Μιλάει για διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ο προϊστάμενος του διευθυντή της Αστυνομίας που ζητούσε από τους υφισταμένους τους να κακομεταχειρίζονται τους μετανάστες, για να μην κακομαθαίνουν. Ο ομοτράπεζος του Θανάση Πλεύρη, που ζητάει να πυροβολούνται οι μετανάστες στα σύνορα, για να παραδειγματίζονται οι συμπατριώτες τους και να μην ξεκινούν να έλθουν στην Ελλάδα. Ο υφιστάμενος του Μπαλτάκου, που μόλις χθες δήλωσε ότι «δεν μπορεί ένας λιμενικός να τρέχει στα δικαστήρια επειδή κάποιος Σομαλός ή Πακιστανός θα τον καταγγείλει». Αν τον καταγγείλει Λουξεμβούργιος, θα τρέξει στα δικαστήρια ευχαρίστως.

«Είναι γνωστή στους πάντες η αντίδραση της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πρόκληση που αποτέλεσε η έκνομη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος», τολμάει να λέει ο Δένδιας, ο άνθρωπος που κρατούσε στο συρτάρι του 32 φακέλους με τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής και τους έβγαλε αναγκαστικά, όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. «Η μάχη κατά του ρατσισμού είναι μία μάχη που όλοι μαζί οφείλουμε να την δίνουμε καθημερινά», συμπεραίνει ο υπουργός, απευθυνόμενος προφανώς στον εσωτερικό του κόσμο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)