to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο δείκτης του Γεωργιάδη

Θυμάστε τότε που ο υπουργός Ανάπτυξης πανηγύριζε -ναι, πανηγύριζε- το γεγονός πως η Ελλάδα ήταν, όπως υποστήριζε, 12 φορές σε καλύτερη θέση από το Βέλγιο σε θανάτους από τον κορωνοϊό;


Ήταν Νοέμβριος του 2020 όταν, σε μια σημαδιακή, όπως αποδείχθηκε, τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Γεωργιάδη, ο επί παντός του επιστητού υπουργός εξηγούσε στο πανελλήνιο πως “ο δείκτης που έχει φτιάξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να μετράει πόσο καλά ή άσχημα πηγαίνει κάθε χώρα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο μοναδικός πραγματικός δείκτης, είναι οι θάνατοι ανά εκατομμύριο. Οι θάνατοι ανά εκατομμύριο τι δηλώνουν; Ότι, ανεξαρτήτως πληθυσμού μιας χώρας, το διαιρείς ανά εκατομμύριο και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν έχεις κάνει πολλά ή λίγα τεστ ή πολλές ή λίγες εντατικές”.

Και τώρα που ο περίφημος δείκτης του κ. Γεωργιάδη έχει απογειώσει την Ελλάδα στους ανά εκατομμύριο θανάτους και η χώρα μας ξεπερνά το Βέλγιο, την Ιταλία και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η κυβέρνηση αποφάσισε να μας επιστρέψει στη θερινή κανονικότητα του δε βαριέσαι αν πεθάνουν και μερικοί ακόμα, αρκεί να πάει καλά ο τουρισμός. Και τώρα λοιπόν που με βάσει τον δείκτη του Γεωργιάδη η χώρα δείχνει πως όλα πάνε κατά διαόλου, οι κυβερνώντες έχουν εξαφανιστεί από τη δημόσια συζήτηση περί πανδημίας και πολιτικών ευθυνών και όλοι ατενίζουν ανέμελα το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη.

Μόνο που με τη στάση τους αυτή έρχονται να ρίξουν νερό στον μύλο όλων αμφισβητούσαν εξ αρχής την επιστημονική βάση των περιοριστικών μέτρων, καθώς η ίδια η κυβέρνηση τα ακυρώνει χωρίς καμία λογική και χωρίς καμία συναίσθηση των αντιφάσεών τους. Με τον τρόπο αυτό θα είναι τουλάχιστον δύσκολο έως ακατόρθωτο να πείσουν έστω και έναν για την ορθότητα της πολιτικής τους όταν θα έρθουν να μοιράσουν ευθύνες στους πολίτες που τολμούν να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)