to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:48 | 02.12.2022

Πολιτική

Ο Δ. Παπαδημούλης για την Παγκόσμια Μέρα Εξάλειψης της Δουλείας

«Όσο πιο αποτελεσματικά καταπολεμούμε τις διακρίσεις που στηρίζονται σε ρατσιστικά στερεότυπα, τόσο αποτελεσματικότερη θα είναι και η εργασία και το αποτέλεσμα που παράγεται – Στόχος μας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός θεσμός σε θέματα ισότητας, διαφορετικότητας, πολυμορφίας και αντιρατσιστικής θωράκισης» τόνισε ο Δημ. Παπαδημούλης ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά του ρατσισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας στις 2 Δεκεμβρίου


​Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Δουλείας στις 02/12, ήταν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ισότητα και τη Διαφορετικότητα, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε μια Ευρώπη που ο ρατσισμός υπάρχει και σε ορισμένα κράτη μέλη ενισχύεται, ο Έλληνας Αντιπρόεδρος αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στα θετικά βήματα που έχουν γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – με την υπερψήφιση με μεγάλες πλειοψηφίες ψηφισμάτων και εκθέσεων με σαφές αντιρατσιστικό μήνυμα - υπογράμμισε την ανάγκη για ακόμη περισσότερη, καλύτερη και στοχευμένη δράση προκειμένου να καταπολεμηθούν αποτελεσματικότερα τα στερεότυπα που γεννούν και παράγουν φαινόμενα ρατσισμού.

Με τη θεσμική ιδιότητα του Προέδρου της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ισότητα και τη Διαφορετικότητα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομόφωνη έγκριση από το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Σχεδίου Δράσης για την ισότητα των φύλων που προετοίμασε ο ίδιος και το οποίο, όπως τόνισε, φέρνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα βήμα πιο κοντά από τον κεντρικό στόχο του να γίνει ο κορυφαίος ευρωπαϊκός θεσμός σε θέματα ισότητας, διαφορετικότητας, πολυμορφίας και αντιρατσιστικής θωράκισης. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε πως «το ερώτημα που πρέπει να έχουμε διαρκώς μπροστά μας είναι: Τι περισσότερο και καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την καταπολέμηση των διακρίσεων και τον ρατσισμό στον χώρο εργασίας και παντού». Για να συμπληρώσει πως «δεν είναι μόνο θέμα δημοκρατίας και ισότητας, αλλά και θέμα σεβασμού, αξιών και πολιτισμού».

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας στις 2 Δεκέμβριου, διοργάνωσε στις 01/12 εκδήλωση με θέμα το πώς αντιμετωπίζουμε τον ρατσισμό στο χώρο εργασίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 2 Δεκεμβρίου το 1949. Το επίκεντρο αυτής της ημέρας είναι η εξάλειψη των σύγχρονων μορφών δουλείας. Όπως η εμπορία ανθρώπων, η σεξουαλική εκμετάλλευση, οι χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας, ο καταναγκαστικός γάμος, καθώς και η αναγκαστική στρατολόγηση παιδιών για χρήση σε ένοπλες συγκρούσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)