to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:18 | 01.06.2018

Πολιτική

Ο Δ. Μπαξεβανάκης στον τελικό πανελλαδικό διαγωνισμό ανάδειξης «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2018»

Σκοπός της εκδήλωσης να βραβεύσει τα σχολεία που ξεχώρισαν αποδεικνύοντας, ήταν όπως τόνισε ο Υφυπουργός, ότι οι νέοι μπορούν να συμβάλουν δυναμικά σε ένα καλύτερο, οικονομικά βιώσιμο μέλλον, κοινωνικά και οικονομικά αλληλέγγυο για όλους.


Στην τελετή βράβευσης κι ανάδειξης της «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2018» παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, σήμερα Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Σκοπός της εκδήλωσης, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece, να βραβεύσει τα σχολεία που ξεχώρισαν αποδεικνύοντας, ήταν όπως τόνισε ο Υφυπουργός, ότι οι νέοι μπορούν να συμβάλουν δυναμικά σε ένα καλύτερο, οικονομικά βιώσιμο μέλλον, κοινωνικά και οικονομικά αλληλέγγυο για όλους.

Ο Δ. Μπαξεβανάκης απένειμε το τρίτο βραβείο στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ασπρόπυργου, για τη μαθητική εικονική επιχείρηση ‘Ρίχνω Φως στον Πολιτισμό’ και συνεχάρη όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ενώ επισήμανε ότι η ενεργός εμπλοκή όλων αποτελεί σημαντικό βήμα για να δημιουργηθεί μια κουλτούρα εμπιστοσύνης στη νεανική επιχειρηματικότητα ξεκινώντας από το ασφαλές περιβάλλον του σχολείου που παρέχει στους νέους τις δυνατότητες να συνδυάσουν το ταλέντο, τις γνώσεις, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να επιλέξουν το δικό τους επαγγελματικό μονοπάτι.


O χαιρετισμός του Δ. Μπαξεβανάκη

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι

Χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση που στόχο έχει να απονείμει βραβεία στον τελικό πανελλαδικό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» όπου ήδη έχουν ξεχωρίσει αρκετά σχολεία αποδεικνύοντας ότι οι προσδοκίες των νέων για ένα καλύτερο, οικονομικά βιώσιμο μέλλον εξαρτώνται πολύ από τη δική τους συλλογική δράση.

Συγχαίρω θερμά το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων για τη πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ανάδειξης του ταλέντου, της ευρηματικότητας και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και δράσης των νέων. Ο διαγωνισμός αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να ακουστούν οι καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες των νέων της χώρας μας αλλά και να μετέχουν ενός παγκόσμιου μαθητικού φόρουμ στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Company of The Year Competition» στο Βελιγράδι, όπου οι νέοι θα συνενώσουν τη φωνή τους ως απάντηση στον κοινωνικό αποκλεισμό που είχαν βιώσει τις προηγούμενες δεκαετίες που αναπόφευκτα οδήγησε σε φαινόμενα πως το brain drain.

Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί, επομένως, μια ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτούς τους νέους μέσα από τα έργα τους, να αναγνωρίσουμε το δικαίωμά τους να μετέχουν ισότιμα και ενεργά στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι ως μελλοντικοί πολίτες, να εμπιστευτούμε τις ιδέες τους και να στηρίξουμε το όραμά τους να συνεισφέρουν σε ένα βιώσιμο, κοινωνικά ωφέλιμο μέλλον που δε χτίζεται με γνώμονα το κέρδος και τον άκρατο ανταγωνισμό αλλά με άξονα τη συνεργατικότητα, την αλληλοβοήθεια, την επιχειρηματικότητα, το σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον όπου αναπτύσσεται η επιχείρηση, ανταποδίδοντας έτσι στο κοινωνικό σύνολο και προσκαλώντας όλους να γίνουν μέλη αυτής της συλλογικής επιχειρηματικής κίνησης.

Συγχαίρουμε τα σχολεία που συμμετείχαν, τους εκπαιδευτικούς που ανέλαβαν τη πρωτοβουλία και τα μέλη της επιτροπής που αξιολόγησαν τα έργα. Πρωτίστως όμως συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν τη δική τους ‘εικονική’ σήμερα ‘ υπαρκτή’ αύριο κοινωνικά και αλληλέγγυα επιχείρηση. Η ενεργός εμπλοκή όλων και η σημερινή εκδήλωση αποτελούν σημαντικό βήμα για να δημιουργηθεί μια κουλτούρα εμπιστοσύνης στη νεανική επιχειρηματικότητα ξεκινώντας από το ασφαλές περιβάλλον του σχολείου που παρέχει στους νέους τις δυνατότητες να συνδυάσουν το ταλέντο, τις γνώσεις, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να επιλέξουν το δικό τους επαγγελματικό μονοπάτι.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι κάθε επιτυχία στη σημερινή εκδήλωση και να εκφράσω τη θετική μας στήριξη σε παρόμοιες δράσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)