to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:19 | 29.04.2014

πηγή: Ahramonline

Διεθνή

Ο Αβραμόπουλος τα βρήκε όλα καλά στην Αίγυπτο…

Μια χαρά τα βρήκε όλα στην Αίγυπτο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, την ίδια στιγμή που ανακοινώνονται εκατοντάδες θανατικές καταδίκες για πολιτικούς λόγους και τίθενται εκτός νόμου αντιπολιτευόμενες οργανώσεις.


Στη χτεσινή επίσκεψη του στο Κάιρο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συνάντησε τον προσωρινό πρωθυπουργό Άντλι Μανσούρ καθώς και τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου Σεντκί Σόμπχι. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν περιορίστηκε στην έκφραση της απόλυτης υποστήριξης του στην ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της προεδρίας της Αιγύπτου Ιχάμπ Μπαντάουι, ο έλληνας υπ. Εξωτερικών δήλωσε ότι προσπαθεί να εξηγήσει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τις θέσεις της Αιγύπτου.

Την ώρα που ο κ. Αβραμόπουλος έδινε την αμέριστη στήριξή στην υπό στρατιωτικό έλεγχο αιγυπτιακή κυβέρνηση, δικαστήριο της πόλης Μίνια καταδίκασε σε θάνατο 683 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (μεταξύ των οποίων και ο Ανώτατος Οδηγός της οργάνωσης Μοχάμεντ Μπαχί). Πρόκειται για μια από της πιο μαζικές θανατικές καταδίκες στην ιστορία της χώρας.

Χτες επίσης δικαστήριο του Καΐρου έθεσε εκτός νόμου το Κίνημα Νεολαίας 6 Απρίλη. Η εν λόγω κοσμική δημοκρατική οργάνωση αποτελεί έμβλημα της Αραβικής Άνοιξης αφού πρωταγωνίστησε στην ανατροπή Μουμπάρακ. Μάλιστα είχε προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης.

Ενώ ΗΠΑ κι ΕΕ εξέφρασαν χτες για μια ακόμα φορά ζωηρές ανησυχίες για την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο, η Ελλάδα εμφανίζεται βασιλικότερη του βασιλέως. Είναι γνωστό βέβαια ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν τα πάει καλά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά τόσος πολιτικός αμοραλισμός πραγματικά σοκάρει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)