to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«''Η Εφημερίδα των Συντακτών'' έχει συμβόλαιο θανάτου με εμένα» εκστόμισε ο πρώην υπουργός Γ. Πανούσηςστην προχθεσινή εκπομπή «στον ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star. Είναι μια ανείπωτη συκοφαντία και φράση με σοβαρότατες συνέπειες για την οποία ο λαλίστατος Γ. Πανούσης πρέπει να δώσει αμέσως εξηγήσεις.


Επειδή πρόκειται για πρώην υπουργό, πρώην βουλευτή και καθηγητή Πανεπιστημίου δεν υπάρχει καν η δικαιολογία της επιπολαιότητας.

Αυτά που είπε ακούστηκαν στο πανελλήνιο και οφείλει αμέσως να καταθέσει τις αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αλλιώς η Δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει και να τον καλέσει να προσκομίσει τα τεκμήρια στα οποία στήριξε τη δημόσια καταγγελία του.

Ο κ. Γ. Πανούσης ατύχησε όμως διαλέγοντας ως στόχο του την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο ίδιος μπορεί να έχει εμπλακεί σε ένα αδιέξοδο καταγγελιών, δηλώσεων και αναιρέσεων των δηλώσεών του, αλλά πρέπει να ξέρει ότι η εφημερίδα μας δεν είναι ούτε εύκολος ούτε βολικός στόχος για να απεμπλακεί από την άβολη θέση στην οποία έφερε ο ίδιος τον εαυτό του.

Αν νομίζει ότι επικαλούμενος «συμβόλαια θανάτου» θα μας εκφοβίσει για να υποστείλουμε την κριτική μας ή να πάψουμε να αναδεικνύουμε τις αντιφάσεις του, απατάται οικτρά.

Η εφημερίδα μας έχει συνάψει μόνο συμβόλαια εμπιστοσύνης με τους αναγνώστες της, προσπαθώντας να αποκαλύπτει όσα άλλοι συγκαλύπτουν και ασκώντας σκληρή, αλλά έντιμη κριτική προς κάθε κατεύθυνση, προς την εκάστοτε εξουσία και προς όσους τη διεκδικούν. Σε αυτό είμαστε ανυποχώρητοι και δεν πρόκειται να πτοηθούμε από τις ασύγγνωστες ανοησίες του.

Ομως υπάρχει και μια άλλη εξίσου σοβαρή πλευρά του ζητήματος, καθώς ο κ. Πανούσης είπε την απίστευτη αυτή φράση μπροστά στον υπεύθυνο της εκπομπής και τρεις ακόμη δημοσιογράφους.

Ο κ. Ν. Χατζηνικολάου λίγα λεπτά νωρίτερα είχε εξοργιστεί γιατί ο κ. Πανούσης του απέδωσε «συνωμοσιολογίες».

Οταν όμως ο πρώην υπουργός είπε για το «συμβόλαιο θανάτου» της «Εφ.Συν.» δεν ένιωσε καν την ανάγκη να ρωτήσει πού στηρίζεται μια τόσο βαριά κατηγορία.

Το ίδιο και οι Β. Χιώτης, Κ. Βαξεβάνης και Γ. Παπαδόπουλος. Η εκκωφαντική σιωπή ήταν η αντίδρασή τους.

Η δημοσιογραφική αλληλεγγύη τους φαίνεται πως εξαντλείται μόνο στην υπεράσπιση των μέσων που εκπροσωπούν...

Αραγε ο κ. Γ. Πανούσης όταν η «Εφ.Συν.» δημοσίευε γενναιόδωρα τα άρθρα του δεν είχε καταλάβει ότι η εφημερίδα μας είχε «συμβόλαιο θανάτου» μαζί του;

Ας αποδείξει λοιπόν τους ισχυρισμούς του πριν γίνει τελείως καταγέλαστος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)