to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:45 | 16.11.2016

Διεθνή

Ο Άσαντ «περιμένει να δει» αν ο Τραμπ θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις του να καταπολεμήσει τον ISIS

Η Δαμασκός θα περιμένει να δει αν ο νεοεκλεγείς Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αλλάξει την πολιτική του για τη Συρία, δήλωσε ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ χθες, προσθέτοντας ωστόσο ότι ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί μαζί του στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών.


Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογική νίκη του Τραμπ, ο Άσαντ είπε ότι ο ρεπουμπλικανός ηγέτης είχε κάνει πολλά υποσχόμενες δηλώσεις για την ανάγκη καταπολέμησης των ισλαμιστών στον συριακό πόλεμο, αλλά αναρωτήθηκε αν θα είναι αποτελεσματικός.

"Τί θα γίνει με τις αντισταθμιστικές ροπές μέσα στην (αμερικανική) κυβέρνηση;" είπε ο Άσαντ σε πορτογαλικό κανάλι ειδήσεων σύμφωνα με δηλώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την κρατική συριακή τηλεόραση, αναφερόμενος σε ανταγωνιστικά "λόμπι και δυνάμεις" μέσα στην κυβέρνηση που όπως είπε συνήθως επηρεάζουν κάθε νεοεκλεγμένο Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο Τραμπ έχει αμφισβητήσει την πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία συμμαχεί με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία για να υποστηρίξει μερικούς από τους αντικαθεστωτικούς που ζητούν την απομάκρυνση του Άσαντ τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο Τραμπ έχει πει ότι παρότι δεν συμπαθεί τον Άσαντ, ο Σύρος πρόεδρος "σκοτώνει το Ισλαμικό Κράτος" με τη βοήθεια του Ιράν και της Ρωσίας.

"Για αυτό για εμάς είναι ακόμα αμφισβητήσιμο αν θα μπορέσει να κάνει κάτι ή να εκπληρώσει όσα υποσχέθηκε ή όχι", είπε ο Άσαντ. "Είμαστε πολύ προσεκτικοί στο να τον κρίνουμε (...) αλλά αν, ας πούμε, πρόκειται να πολεμήσει τους τρομοκράτες, ασφαλώς και θα γίνουμε σύμμαχοι, φυσικοί σύμμαχοι με τους Ρώσους, με τους Ιρανούς", πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)