to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Αρμαγεδδών του νέου Πτωχευτικού

Έχουν αναρτηθεί 90.739 πλειστηριασμοί - οι 613 το επόμενο επταήμερο


Ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου. Ενός νομοθετήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη απολύτως τραπεζοκεντρικού. Στόχος του δεν είναι να διευκολύνει την κοινωνία, όπως κορδακίζεται η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τις πλέον ακραίες μεθόδους μάρκετινγκ για να πουλήσει το μαύρο για άσπρο.

Στην πραγματικότητα ο νέος πτωχευτικός έρχεται για να στηρίξει τις τιμές των ομολόγων που έχουν ως αντίκρισμα τιτλοποιημένα κόκκινα δάνεια ώστε να υπάρξουν σημαντικά κέρδη για όσους τα διαχειριστούν στη δευτερογενή αγορά. Και παράλληλα να μινιμάρουν κατά το δυνατόν τις ζημιές των τραπεζών. Είναι πέραν του παρόντος σχολίου να αναλυθεί το πώς ακριβώς γίνεται αυτό.

Όμως είναι σίγουρο πως θα μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών που θα προσπαθούν να σώσουν εις το διηνεκές το σπίτι τους ή τη βιοτεχνία τους ή το μαγαζί τους.

Μπορεί να υπάρξει ένα είδος ανοχής στην αρχή, μιας και είναι πολύ πιθανό να γίνουν το φθινόπωρο εκλογές και ο κ. Μητσοτάκης και τραπεζίτες να προεξοφλούν την επικράτηση της συντηρητικής παράταξης που επεξεργάστηκε και στηρίζει τον νέο πτωχευτικό.

Χθες 31 Μαΐου στην πλατφόρμα e auction ήταν αναρτημένοι συνολικά 90.739 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εκ των οποίων 613 θα πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο επταήμερο.

Όσον αφορά την «προστασία» της πρώτης κατοικίας, έχουν γραφτεί πολλά.

Εκεί όμως που θα γίνει η μεγάλη καταστροφή είναι οι ΜμΕ. Ο οφειλέτης ή θα ρευστοποιεί όλη του την περιουσία ή θα του γίνεται η χάρη να πληρώσει όλη του την περιουσία σε 240 δόσεις. Και αν δεν πληρώσει τρεις δόσεις... πλειστηριασμός.

Θα πρόκειται για κοινωνικό Αρμαγεδδώνα. Εκτός...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)