to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 04.09.2019

Πολιτική

O απολογισμός της Μ. Καραμεσίνη στη διοίκηση του ΟΑΕΔ

«Αποχωρώ ήσυχη και ανήσυχη»


Η ανάρτηση της Μαρίας Καραμεσίνη:

ΑΠΟΧΩΡΩ ΗΣΥΧΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗ

Χθες διορίστηκε ο νέος πρόεδρος και διοικητής του ΟΑΕΔ και επισήμως επέστρεψα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην ακαδημαϊκή διδασκαλία και έρευνα, στους συναδέλφους και τους φοιτητές που μου έλειψαν τα τελευταία χρόνια.

Αποχωρώ ήσυχη, διότι με την δημοσίευση του αναλυτικού "Απολογισμού Δράσεων του ΟΑΕΔ 2015-2019" έπραξα τα οφειλόμενα προς την κοινωνία και τους πολίτες όσον αφορά τη διαφάνεια της δημόσιας διοίκησης και τη δημόσια λογοδοσία. Ενός απολογισμού που δεν αναφέρεται μόνο στις δράσεις και τα προγράμματα για ανέργους και εργαζόμενους, αλλά και στις δομικές αλλαγές που δρομολογήσαμε για τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού, ώστε να έρθει πιο κοντά στους πολίτες.

Αποχωρώ ήσυχη

- διότι σύντομα θα έχουν διοριστεί και οι τελευταίοι από τους 335 μόνιμους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ, προσλήψεις για τις οποίες αγωνίστηκα και τις οποίες θεώρησε κρίσιμες για την θεσμική αναβάθμιση του Οργανισμού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

- διότι αναμένονται άμεσα τα αποτελέσματα της πρόσκλησης του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 500 περίπου εργαζομένων καθαρισμού πανελλαδικά με 24μηνες συμβάσεις εργασίας - από το 2018 επιλέξαμε ως διοίκηση να φύγουμε από το καθεστώς των εργολάβων και συνάπτουμε απευθείας συμβάσεις εργασίας

- διότι θα προσληφθούν άμεσα 90 έως 100 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου, αντί ως ωρομίσθιοι, στα δύο Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ, για πρώτη φορά στα χρονικά αυτών των Σχολών

- διότι θα λειτουργήσει για πρώτη χρονιά φέτος, με τον νέο Κανονισμό του 2018, που προέβλεψε για πρώτη φορά τη δημιουργία Κέντρων Προστατευμένης Εργασίας, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες στη Λακκιά (Θεσ/νίκη).

Αποχωρώ ήσυχη, διότι βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο όλα τα απαιτούμενα στάδια για την υλοποίηση δύο προγραμμάτων χορήγησης δωρεάν βιβλίων (150.000 επιταγές) και δωρεάν εισιτηρίων για θεατρικές παραστάσεις (200.000 επιταγές) σε εργαζόμενους και ανέργους, παλαιά προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που επανέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την έξοδο από το τρίτο Μνημόνιο.

Αποχωρώ ήσυχη, διότι έχουμε ετοιμάσει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους συνεργάτες μου, και μπορούν να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ, υπό τη νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ, δύο νέα προγράμματα απασχόλησης ανέργων, με έμφαση στους νέους

1. Ολοκληρωμένο πιλοτικό πρόγραμμα προώθησης και στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας (υποστήριξη 3.000 άνεργων νέων έως 29 ετών για την ωρίμανση επιχειρηματικών ιδεών, την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου, την οικονομική ενίσχυση και καθοδήγηση των νέων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών)

2. Τοπικό πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (πρόσληψη 550 ανέργων 18-39 ετών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα)

Αποχωρώ ήσυχη, διότι εισέπραξα την αποδοχή, την αναγνώριση και τα καλά αισθήματα των εργαζόμενων του Οργανισμού, παρόλο που εντατικοποιήθηκαν οι ρυθμοί εργασίας και οι απαιτήσεις μου από αυτούς. Προπαντός, διότι έχουν σε μεγάλο βαθμό ενστερνιστεί το όραμα του Οργανισμού, που συνοψίσαμε τα τελευταία χρόνια στο σύνθημα "Ο δικός σου ΟΑΕΔ", με το βλέμμα μας προσηλωμένο στους ανέργους και στην κοινωνία.

Αποχωρώ ανήσυχη λόγω της πολιτικής του νέου Υπουργού Εργασίας και της νέας κυβέρνησης, που έχουν ξεκινήσει την αποκαθήλωση του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της προστασίας των εργαζομένων και των ατομικών εργασιακών δικαιωμάτων και δρομολογούν επιπρόσθετα χωρίς καθυστέρηση ευρύτερες ανατροπές στις συλλογικές συμβάσεις και στη συνδικαλιστική δραστηριότητα εις βάρος των μισθωτών της χώρας.

Αποχωρώ ανήσυχη, διότι εργασία και ανεργία αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και, ενώ η πολιτική της κυβέρνησης υπέρ της ευελιξίας της εργασίας και της υπεράσπισης των ανατροπών που έφεραν τα Μνημόνια στις εργασιακές σχέσεις είναι ξεκάθαρη, αντίθετα, η πολιτική της για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι προς το παρόν επιεικώς ανύπαρκτη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)