to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο άπιστος Δρακουμέλ και η αλαζονική συμφορά

Οι Κινέζοι έλεγαν πως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Παρατηρώντας την φωτογραφία που δημοσίευσε το Documento (ένας μόνιμος εφιάλτης στα δυσοίωνα για την κοινωνία όνειρα του πρωθυπουργού), στην οποία εικονίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχεδόν αγκαζέ με 5 μοτοσυκλετιστές στη Πάρνηθα, μπορούμε να πούμε πως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες εγκληματικές ευθύνες.


Οι Κινέζοι έλεγαν πως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Παρατηρώντας την φωτογραφία που δημοσίευσε το Documento (ένας μόνιμος εφιάλτης στα δυσοίωνα για την κοινωνία όνειρα του πρωθυπουργού), στην οποία εικονίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχεδόν αγκαζέ με 5 μοτοσυκλετιστές στη Πάρνηθα, μπορούμε να πούμε πως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες εγκληματικές ευθύνες.

Αρχικά, ορισμένοι έσπευσαν να αμφισβητήσουν την γνησιότητα της, χαρακτηρίζοντας την ως ψεύτικη, σύντομα όμως η θεωρία αυτή κατέρρευσε καθώς οι ίδιοι οι μηχανόβιοι που βρέθηκαν στην Πάρνηθα επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα, ανεβάζοντας την φωτογραφία στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, σχολιάζοντας με χιούμορ τα περί γκαντεμιάς Μητσοτάκη.

Ενώ, λοιπόν, η χώρα μας βρίσκεται στο μάτι του υγειονομικού κυκλώνα, ο κ. Μητσοτάκης στις 21/11, ημέρα με 108 νεκρούς, γέμιζε το πρόγραμμα του με αθλητικές επιδείξεις στο τένις, στις 28/11 με 128 νεκρούς επισκέφθηκε γνωστό φούρνο στη Θεσσαλονίκη για ζεστό τσουρεκάκι αφού πρώτα συνομίλησε για τα μάτια του κόσμου με τους ήρωες γιατρούς και στις 29/11, λίγο πριν ανακοινωθούν ακόμη 98 νεκροί στη χώρα, βγήκε τσάρκα με το ποδήλατο.

Ο ευδιάθετος (όπως τον χαρακτήρισαν όσοι τον συνάντησαν) happy traveller πρωθυπουργός δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τηρήσει τα μέτρα που ο ίδιος αποφάσισε να επιβάλει σ’ εμάς. Φωτογραφήθηκε με πολίτες χωρίς να φορά κανείς μάσκα, όπως φυσικά και οι απαιτούμενες αποστάσεις πήγαν περίπατο.

Ο δρακουμέλ που κουνά το δάχτυλο στους στρουμφοπολίτες και κάνει μαθήματα περί ατομικής ευθύνης, από την μία δίνει εντολές στον κρατικό μηχανισμό και τα σώματα καταστολής για αυστηρή τήρηση των μέτρων, εξαντλώντας τον τιμωρητικό χαρακτήρα και από την άλλη αποδεικνύεται άπιστος των μέτρων που θέσπισε, φανερώνοντας ξανά την αλαζονεία και το αίσθημα υπεροψίας που τον διακατέχει. Θέτει το ΕΓΩ του, πάνω από νόμους και κανόνες!

Άραγε, τι παράδειγμα δίνει στους πολίτες που τον βλέπουν να σουλατσάρει ολημερίς, παραμερίζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Εμείς που κλειστήκαμε στα σπίτια μας, αντιλαμβανόμενοι τους κινδύνους, είμαστε λιγότεροι έξυπνοι ή πολίτες κατώτερης κατηγορίας; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπέμπει έλλειψη σοβαρότητας, ανευθυνότητα και η προκλητική του στάση αποτελεί ύβρις προς τους νεκρούς και τις οικογένειες αυτών.

Η μετριοπάθεια σίγουρα δεν αποτελεί μέρος των αξιών του, ούτε καν συγκαταλέγεται στο λεξιλόγιο του, ωστόσο κρίνεται αναγκαία σε μια τόσο κρίσιμη για την χώρα μας στιγμή, με ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που παραλύει, με 1780 νεκρούς μόνο μέσα στο Νοέμβριο και με το σύννεφο της οικονομικής δυσπραγίας που έχει καλύψει το πανελλήνιο. Τόσους συμβούλους πληρώνει, δεν βρέθηκε κάποιος να του προτείνει να παραγκωνίσει την έπαρση; Εκτός κι αν φοβούνται οι άνθρωποι ότι θα τους κλείσει στο κλουβί με τα λιοντάρια!

Πολλοί κατηγορούν τον πρωθυπουργό για έλλειψη ενσυναίσθησης. Πράγματι, καθείς εύκολα αντιλαμβάνεται πως ο κ. Μητσοτάκης είναι ανίκανος να αντιληφθεί και να ταυτιστεί συναισθηματικά με την ψυχική κατάσταση και συμπεριφορά ενός άλλου ατόμου. Όμως, θα τον αθωώσω, δίνοντας του το άλλοθι του βαθύπλουτου γόνου. Πώς να είχε αναπτύξει τέτοια αίσθηση όταν μεγάλωσε μέσα σε μια χρυσή, αριστοκρατική, πλασματική φούσκα, απέχοντας παρασάγγας από τα υπαρκτά προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας; Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει influencer, παρουσιαστής ταξιδιωτικής ή αθλητικής εκπομπής, όμως επέλεξε να ασχοληθεί με την πολιτική και σήμερα είναι πρωθυπουργός. Είχε κοινωνικές ανησυχίες ή καψούρα με τον κλάδο; Ας μην γελιόμαστε, απλά όφειλε να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση και να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατήγγειλε για αδιαφορία και κυνισμό τον Αλέξη Τσίπρα όταν πήγε διακοπές 25 μέρες μετά από την τραγωδία στο Μάτι. Λάθος και προκλητική η κίνηση Τσίπρα αλλά μεγαλύτερος κυνισμός απ’ αυτόν που επιδεικνύει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αμφιβάλλω αν μπορεί να υπάρξει. Τελικά, ρόδα είναι και γυρίζει!

Ο Θεόκριτος Αργυριάδης είναι φοιτητής Πολιτικών Επιστημών στο ΔΠΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)