to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 28.03.2015

πηγή: in.gr

Διεθνή

Ο Αντρέας Λούμπιτς φέρεται να είχε πει «κάποτε όλος ο κόσμος θα μάθει το όνομά μου»

Ο Αντρέας Λούμπιτς, ο νεαρός πιλότος που πιστεύεται ότι έριξε το Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις είχε πει ότι κάποια μέρα θα έκανε «κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα» και ότι «όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του». Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε πρώην σύντροφός του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild.


Η 26χρονη αεροσυνοδός Μαρία Β., η οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 28χρονο, είπε πως όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα τής ήρθε στο νου η συγκεκριμένη φράση. Σύμφωνα με την Bild, η νεαρή που δηλώνει «αφάνταστα σοκαρισμένη», πετούσε επί πέντε μήνες στις ίδιες πτήσεις με τον Λούμπιτς το 2014. Η σχέση τους διήρκησε μόνο εκείνη την περίοδο που δούλευαν μαζί και ποτέ δεν επισημοποιήθηκε.

Αν ισχύουν τα συμπεράσματα των ερευνητών, ο Αντρέας Λούμπιτς «το έκανε αυτό επειδή κατάλαβε ότι λόγω των προβλημάτων υγείας του, το μεγάλο του όνειρο, να δουλέψει στη Lufthansa ως κυβερνήτης και ως πιλότος σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν πρακτικά αδύνατον να πραγματοποιηθεί» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Germanwings, η εταιρεία στην οποία ανήκε το Airbus, είναι θυγατρική της Lufthansa.

Η Μαρία Β. υποστήριξε ότι χώρισε με τον Λούμπιτς γιατί «γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Στις συζητήσεις μας έχανε τον έλεγχο και μου φώναζε [...] Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε: 'Πέφτουμε', γιατί έβλεπε εφιάλτες.»

«Ήταν ικανός να κρύβει από τους άλλους αυτά που του συνέβαιναν» συνέχισε η Μαρία Β., εξηγώντας ότι «δεν μιλούσε πολύ για την αρρώστια του, μόνο ότι εξαιτίας της ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή».

» Παρά τα προβλήματά του, ο Αντρέας Λούμπιτς ήταν ένας «ευγενικός και ανοιχτός» άνθρωπος στη δουλειά, «πολύ τρυφερός» στις ιδιωτικές σχέσεις του, «ένας άνδρας που είχε ανάγκη να αγαπηθεί».

Η εισαγγελία του Ντίσελντορφ ανακοίνωσε ότι ο Λούμπιτς είχε αποκρύψει από την εταιρεία ότι του είχε δοθεί αναρρωτική άδεια για την Τρίτη, την ημέρα που συνετρίβη το αεροσκάφος στις Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 150 επιβαίνοντες σε αυτό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)