to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 03.02.2014

πηγή: tvxs

Αθλητισμός

Ο αντι-ομοφοβικός Φλεβάρης των αγγλικών γηπέδων

Οι «μικροί» της Αγγλίας «σηκώνουν» ξανά το θέμα ενάντια στην ομοφοβία, καθώς αποφάσισαν να δράσουν σε συνεργασία με την διεθνή πρωτοβουλία «Ποδόσφαιρο εναντίων Ομοφοβίας», δημιουργώντας τον Φλεβάρη μια σειρά εκδηλώσεων και αφιερώνοντας αγώνες για τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας στον αγώνα ενάντια στη συγκεκριμένη μορφή διάκρισης.


Η Ντέρμπι, η ΚΠΡ η Μπρέντφορντ η Κρόουλι αλλά και η Κρίσταλ Πάλας, η οποία αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι μερικές από τις ομάδες που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τους αγώνες.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον αποκτά η πρόθεση της Γιορκ να διοργανώσει φιλικό αγώνα ενάντια στην ομοφοβία στις 21 Φλεβάρη κόντρα στη Σάουθεντ καθώς ήταν από τις πρώτες ομάδες που στήριξαν την πρωτοβουλία ενώ οι εκπρόσωποι της ομάδας δηλώνουν ότι πρέπει να σπάσει επιτέλους το τελευταίο αλλά συνάμα και πιο επίμονο ταμπού στο χώρο των γηπέδων.

Την πρωτοβουλία εγκαινιάζει η Κρίσταλ Πάλας με εκδηλώσεις την 1η Φεβρουαρίου ενώ την σκυτάλη θα πάρουν οι αγώνες Μπρέντφορντ-Κρόουλι στις 8 του μηνός Ντέρμπι-ΚΠΡ στις 10 του μηνός και φυσικά ο αγώνας της Γιορκ με τη Σάουθεντ στις 21 Φεβρουαρίου.

«Οι στόχοι μας παραμένουν ξεκάθαροι. Η ομοφοβία, μαζί με κάθε άλλου είδους διακρίσεις, δεν είναι ευπρόσδεκτες στο αγγλικό ποδόσφαιρο και θα συνεχίσουμε τη δουλειά για να την ξεριζώσουμε ολοκληρωτικά από το παιχνίδι», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Αγγλικός Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Άλεξ Χορν. Ο Λου Ίνγκλφιλντ, από την πρωτοβουλία «Ποδόσφαιρο εναντίον Ομοφοβίας», από την πλευρά του τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που δουλεύουμε από κοινού με τις ποδοσφαιρικές αρχές και ελπίζουμε ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτή τη χρονιά την πιο σημαντική στη μάχη κατά της ομοφοβίας στο ποδόσφαιρο».

Να θυμίσουμε ότι η κίνηση του πρώην Γερμανού άσου της Άστον Βίλα, Τόμας Χίτσλσπεργκερ, να βγει μπροστά και να δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος βρήκε συμπαράσταση από πολύ κόσμο στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ήδη από το 1989 στο Νησί λειτουργεί το δίκτυο για τα δικαιώματα των γκέι ποδοσφαιριστών, προσπαθώντας να ξεριζώσει της προκαταλήψεις στο άθλημα.

Φλεβάρης Αγγλικός λοιπόν με τα μάτια στραμμένα όχι μόνο στην Πρέμιερ Λιγκ με τις φοβερές ανακατατάξεις που συμβαίνουν κάθε αγωνιστική αλλά και στις μικρές κατηγορίες που άλλη μια φορά αναδεικνύουν ένα πολύ σημαντικό θέμα…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)