to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:59 | 29.01.2019

Διεθνή

Ο ανελκυστήρας του ταξικού χάσματος στο Μανχάταν

Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για την περιπέρεια της 53χρονης οικιακής βοηθου Μαρίτες Φορταλίζα, η οποία παρέμεινε πάνω από 2 ημέρες εγκλωβισμένη μέσα στον ανελκυστήρα στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου εργοδότη της στο Μανχάταν, την ώρα που η οικογένεια απουσίαζε για το σαββατοκύριακο...


Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μία οικιακή βοηθός διασώθηκε αφού πέρασε ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο εγκλωβισμένη μέσα στον ανελκυστήρα του σπιτιού του δισεκατομμυριούχου εργοδότη της. Η γυναίκα που φέρεται ότι είναι η 53χρονη Μαρίτες Φορταλίζα μπήκε μέσα στον ανελκυστήρα του σπιτιού του επενδυτικού τραπεζίτη εργοδότη της Γουόρεν Στίβενς, στο Μανχάταν, το απόγευμα της Παρασκευής.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε επείγουσα κλήση στις 10:00 τοπική ώρα της Δευτέρας και έσπευσε για τον απεγκλωβισμό της.

Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου αναρρώνει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς της, η Φορταλίζα ήταν αφυδατωμένη αλλά νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο Weill Cornell.

Έχει διατελέσει "ένα πολύτιμο μέλος της ευρύτερης οικογένειας του Στίβενς επί 18 χρόνια" και ένα μέλος της οικογένειας Στίβενς την συνόδευσε στο νοσοκομείο.

Ο Στίβενς είναι επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Stephens Inc, η οποία εδρεύει στο Λιτλ Ροκ του Άρκανσο. Σύμφωνα με τις αρχές, η Φορταλίζα εγκλωβίστηκε μεταξύ του δεύτερου και τρίτου ορόφου της οικίας που βρίσκεται κοντά στο Σέντραλ Παρκ.

Η οικογένεια Στίβενς απουσίαζε για το σαββατοκύριακο και δεν υπήρχε κανένας στο σπίτι όσο εργαζόταν η οικιακή βοηθός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Times, μέχρι να επιθεωρηθεί ο ανελκυστήρας, οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν ότι έχει σημειωθεί παράβαση στο κτίριο, ενώ διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)