to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 05.05.2013

Διεθνή

Ο Αμπάς πήγε σήμερα στην Κίνα, ο Νετανιάχου φτάνει αύριο

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έφτασε σήμερα στο Πεκίνο, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Κίνα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Η Κίνα, υπενθυμίζουμε, είναι ένα από τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ


Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έφτασε σήμερα στο Πεκίνο, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κίνα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για συνομιλίες με Κινέζους ηγέτες που θα επικεντρωθούν στην ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή, όπως και στο Ιράν και την Συρία.

Η επίσκεψη του Αμπάς θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, πρόσθεσε το Νέα Κίνα. Ο Νετανιάχου φτάνει αύριο στην Σανγκάη, όπου θα παραμείνει για δύο ημέρες, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Πεκίνο όπου θα βρίσκεται ως το τέλος της εβδομάδας.

Ο Αμπάς αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και άλλους Κινέζους ηγέτες, ενώ ο Νετανιάχου αναμένεται να έχει τις κύριες συνομιλίες του στην κινεζική πρωτεύουσα με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, μετέδωσαν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αμπάς θέλει κατά τις συνομιλίες του με τους Κινέζους ηγέτες να θίξει το θέμα των εμποδίων που υπάρχουν στον διάλογο με τους Ισραηλινούς και να τους ζητήσει να "χρησιμοποιήσουν τους δεσμούς τους με το Ισραήλ για την άρση των κωλυμάτων που παρεμποδίζουν την παλαιστινιακή οικονομία", δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος στο Νέα Κίνα.

Σε ερώτηση που του έγινε όσον αφορά την χρονική εγγύτητα της επίσκεψής του με αυτήν του Νετανιάχου στην Κίνα, ο Αμπάς απάντησε: "Είναι μια καλή ευκαιρία να μας ακούσουν οι Κινέζοι και τους δύο".

Με θέμα το Ιράν η επίσκεψη Νετανιάχου



Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από την Κίνα μια αυξημένη υποστήριξη για μια ενίσχυση των κυρώσεων κατά του Ιράν, προκειμένου να επιβραδυνθεί το πυρηνικό του πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί, σύμφωνα με την Δύση και το Ισραήλ, στην ανάπτυξη πυρηνικού όπλου. Η Τεχεράνη απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές.

Η Κίνα είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο ασκεί πιέσεις στο Ιράν όσον αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα, και επίσης ένας από τους μεγάλους αγοραστές ιρανικού πετρελαίου.

Πηγή: ΑΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)