to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:14 | 02.04.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης «εν χορδαίς» στο «Κύτταρο»

Επίκεντρο του προγράμματος είναι η ενορχηστρωτική ιδέα που είχε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για το Μικρή Βαλίτσα, δηλαδή να τον συνοδεύσει ένα ιδιότυπο κουαρτέτο εγχόρδων με κοντραμπάσο και μπουζούκι στη θέση του δεύτερου βιολιού και της βιόλας της συνηθισμένης μορφής ενός τέτοιου κουαρτέτου.


Αρχίζει σήμερα ένας μόλις τετραήμερος (σήμερα και αύριο και την επόμενη Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Απριλίου) κύκλος εμφανίσεων του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο ιστορικό «Κύτταρο». Ο σπουδαίος τραγουδοποιός και ερμηνευτής θα παρουσιάσει το πρόγραμμα που ξεκίνησε με την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου του Μικρή Βαλίτσα -και με άξονα αυτόν- τον Νοέμβριο του '14 και έκτοτε έχει φιλοξενηθεί με επιτυχία σε αρκετές σκηνές της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας.

Επίκεντρο του προγράμματος είναι η ενορχηστρωτική ιδέα που είχε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για το Μικρή Βαλίτσα, δηλαδή να τον συνοδεύσει ένα ιδιότυπο κουαρτέτο εγχόρδων με κοντραμπάσο και μπουζούκι στη θέση του δεύτερου βιολιού και της βιόλας της συνηθισμένης μορφής ενός τέτοιου κουαρτέτου. Ο ακουστικός ήχος των εγχόρδων έδωσε μια πολύ διαφορετική διάσταση στα τραγούδια του δίσκου και το ίδιο συνέβη και στη ζωντανή εκδοχή τους, αλλά φυσικά και στα παλαιότερα τραγούδια του που συμπληρώνουν τα πρόγραμμα των συναυλιών του. Στην πορεία του χρόνου μάλιστα και καθώς η εκτελεστική τριβή του σχήματος αυξάνεται, παλαιά και νέα τραγούδια μεταλλάσσονται όλο και περισσότερο και λαβαίνουν διαφορετικές διαστάσεις. Όπως δηλαδή θα τα ακούσουν όσοι πάνε στο «Κύτταρο», ένα από αυτά τα τέσσερα βράδια, από τον Αλκίνοο και τον Δημήτρη Χατζηζήση -στη θέση του Φώτη Σιώτα- στο βιολί, τον Γιώργο Καλούδη στο βιολοντσέλο και τη λύρα, τον Δημήτρη Τσεκούρα στο κοντραμπάσο και, τελευταίο αλλά καθόλου έσχατο, τον δεξιοτέχνη Μανώλη Πάππο στο μπουζούκι και το λαούτο.

Θ. ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)