to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:27 | 23.07.2012

left.gr

Κοινωνία

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Θερινό Πανεπιστήμιο του ΚΕΑ (+video)

Σάββατο 21 Ιούλη ώρα 10 π.μ. στην Πορταριά Πηλίου


     

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  και αντιπρόεδρος του Κ.Ε.Α., πραγματοποίησε ομιλία στο σεμινάριο υπό τον τίτλο: "Είμαστε ενωμένοι": Συνεργασία μεταξύ κομμάτων, συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο"
 
Σε μια από τις πιο κρίσιμες και αβέβαιες οικονομικά και πολιτικά περιόδους της σύγχρονης Ευρώπης, με τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα να έχουν μεταδώσει ένα ισχυρό μήνυμα αντίθεσης στις πολιτικές λιτότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης, πραγματοποιείται 17-22 Ιουλίου στην Πορταριά του Βόλου το φετινό Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε συνεργασία με το δίκτυο transform! europe.
 
Αναλυτικά οι ομιλητές του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι οι ακόλουθοι:
 
- Pierre Laurent: πρόεδρος του Κ.Ε.Α., Εθνικός Γραμματέας του
Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας
 
- Αλέξης Τσίπρας: αντιπρόεδρος του Κ.Ε.Α., πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
 
-Aurélie Trouvé: συμπρόδρος της ATTAC Γαλλίας
 
-Alessandra Mecossi: Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΦΙΟΜ, Ιταλία
 
-Elisabeth Gauthier: Transform! Europe, Γαλλία
 
-Felipe Van Keirsbilck: Χριστιανικά Συνδικάτα, Βέλγιο
 
-Gisela Notz: Φεμινιστικό Δίκτυο Κ.Ε.Α., Γερμανία
 
Συντονισμός-εισαγωγή:
Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου (Μέλος της Γραμματείας του ΚΕΑ, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, Ελλάδα)
 
 

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

 
Σε συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο κάλεσε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στην Πορταριά Πηλίου.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Αριστερά πρέπει από «δύναμη κριτικής» να γίνει και «δύναμη εναλλακτικής προοπτικής» και επισήμανε ότι η επιτυχία του κόμματός του «θα είναι ένα πυροτέχνημα το οποίο θα σβήσει» εάν στον επόμενο χρόνο δεν υπάρξουν «μικροί ή μεγαλύτεροι ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη», ή αν δεν υπάρξουν «μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις αλλά και εκλογικές νίκες στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία ή την Γαλλία».
Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη συντονισμού, επικοινωνίας και κοινής στόχευσης των ευρωπαϊκών δυνάμεων και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το επόμενο διάστημα θα αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα είναι ένα πυροτέχνημα». «Όπως εμείς στην Ελλάδα λέμε ΣΥΡΙΖΑ παντού, έτσι μπορούμε να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι ως οργανωτικό σχήμα αλλά ως μοντέλο συνεργασίας πλουραλιστικής σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και στόχευσης σε μια εναλλακτική προοπτική, θα δούμε λοιπόν αυτό το μοντέλο σε όλη την Ευρώπη να αναδεικνύει ότι η Αριστερά μπορεί να είναι η πρωταγωνιστική δύναμη στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα», σημείωσε.
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα σηματοδοτούσε μια σημαντική ελπίδα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη, καθώς αυτό θα προκαλούσε, όπως είπε «ένα δημιουργικό σοκ στην Ευρώπη» και κάποιοι θα συνειδητοποιούσαν ότι «να παρθούν αποφάσεις τώρα».
"Αυτό θα ήταν αν εμείς πηγαίναμε σε μια σύνοδο κορυφής και τους λέγαμε κατεβάστε τα μολύβια, δεν υιοθετούμε τη στρατηγική της λιτότητας, ενδεχομένως να αποφασίσετε σήμερα ότι διαλύεται η Ευρώπη ή να κάτσουμε τις τρεις τέσσερις μέρες κλεισμένοι στη Σύνοδο μέχρι να παρθεί μια απόφαση διεξόδου. Αυτό θα ήταν κάτι το οποίο δεν θα ήταν απλά ένα δημιουργικό σοκ αλλά μια υπέρβαση, που θα αφορούσε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλους τους λαούς της Ευρώπης" συμπλήρωσε. 
 
 

3day from RedNotebook on Vimeo.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)