to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:03 | 14.01.2019

Πολιτική

Ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε εμμέσως ότι ο Αλ. Τσίπρας μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δήλωσε πως θεωρεί «σκηνοθετημένο» το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνειδητοποίησε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της

«Να αναλογιστούν οι βουλευτές την ψήφο τους», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ έσπευσε να προσθέσει ότι «ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ναι στην συμφωνία των Πρεσπών και ναι σε μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στην χώρα».

«Αν κρίνω από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής αλλά δεν θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε το επιχείρημα πως «δίνει την δυνατότητα στον κ. Ζάεφ να μονοπωλεί την Μακεδονία και γι αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα». Πρόσθεσε δε πως «η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει την συμφωνία», ενώ εκτίμησε πως «αν δεν περάσει από την Βουλή τότε η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε για μια ακόμη φορά ότι δέχθηκε πιέσεις από την Άνγκελα Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Συμφωνία, ενώ πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα αναγνώριζε δημοσίως ότι υπήρξε ανταλλαγή των συντάξεων με την Συμφωνία των Πρεσπών».

Οι προτάσεις μομφής δεν προαναγγέλλονται, δήλωσε τέλος ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι διατηρεί το δικαίωμα να το πράξει.

Δεν δεσμεύεται για τις προσλήψεις στην Παιδεία...

O Κυρ. Μητσοτάκης είπε ακόμη στη συνέντευξή του πως «η παιδεία χρειάζεται ενίσχυση, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να δεσμευθώ για τον αριθμό των προσλήψεων αν δεν μελετήσω τα στοιχεία και δω τα κενά που υπάρχουν. Εχω δεσμευθεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στην ειδική αγωγή».

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)