to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:10 | 17.10.2020

Πολιτική

Ο Αλ. Αυλωνίτης για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

«Ο φαύλος κύκλος της φτώχειας και των καταπατήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μπορούσε να σπάσει μόνο αν οι άνθρωποι που ζουν στη φτώχεια είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν και να ακουστούν, γίνουν δηλαδή ορατοί»


Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας ο βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ανισότητες μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών στον κόσμο σήμερα όλο και μεγαλώνουν. Η χρηματοπιστωτική κρίση και η πανδημία βαθαίνουν ακόμα περισσότερο το χάσμα αυτό. Οι ανισότητες σε όλα τα επίπεδα κυριαρχούν ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα εξ αιτίας της εκτεταμένης φτώχειας και του υποσιτισμού, της εξάπλωσης του AIDS , της έλλειψης στοιχειωδών υποδομών εκπαίδευσης, της πρόσβασης σε υπηρεσίες περίθαλψης αλλά και μιας διαστρεβλωμένης θεώρησης περί ασφάλειας που αναπόφευκτα περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες και συγκεντρώνει την εξουσία στα χέρια των λίγων και ισχυρών. Η πείνα και ο υποσιτισμός, η μακροχρόνια φτώχεια και η εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων αποτελούν προσβολή για την ανθρωπότητα και κατάφωρη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο φαύλος κύκλος της φτώχειας και των καταπατήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μπορούσε να σπάσει μόνο αν οι άνθρωποι που ζουν στη φτώχεια είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν και να ακουστούν, γίνουν δηλαδή ορατοί.

Καθήκον όλων μας λοιπόν είναι να  εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση παροτρύνοντας τις κυβερνήσεις μας να υιοθετήσουν πολιτικές που να δίνουν σε όσους και όσες ζουν στη φτώχεια τη δυνατότητα να αποτελούν μέρος των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, καθώς και να αναλύσουν με καλύτερο τρόπο το πώς οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατευθύνουν και εμβαθύνουν τη φτώχεια.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)