to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 11.03.2013

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Ο ακροδεξιός Σταυρίδης πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Αναδημοσίευση από alterthess.gr


Ο ακροδεξιός, ακραία νεοφιλελεύθερος, υποψήφιος με τη Δράση στις περασμένες εκλογές και γνωστός υπέρμαχος της θεωρίας του κομμουνιστικού κινδύνου, Στέλιος Σταυρίδης, είναι ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, που θα αναλάβει να προχωρήσει τις αποκρατικοποιήσεις. Ο Στέλιος Σταυρίδης που έγινε γνωστός από τον τηλεοπτικό του καυγά με τον Πέτρο Τατσόπουλο σε προεκλογική εκπομπή, μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ. Μιας εταιρίας δηλαδή που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί το προσεχές διάστημα και τα συμφέροντα της οποίας εκπροσωπούσε!

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ο Αντώνης Βαρθολομαίος, οικονομολόγος, έως σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, προτείνεται στη γενική συνέλευση των μετόχων από τον βασικό μέτοχο (το Δημόσιο), για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.

Στη θέση του, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, ορίζεται ο Γιώργος Κουτσουδάκης, οικονομολόγος, μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ.Σταυρίδης είναι ιδρυτής της «αντιγραφειοκρατικής κίνησης», εχθρεύεται τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά παραμένει διορισμένος επί σειρά ετών σε κρατικές θέσεις.

Ας δούμε όμως τι δήλωνε ως πρόεδρος της ΕΥΑΔΠ ο κ.Σταυρίδης για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης:

"Κατ’αρχήν, θα μου επιτρέψετε να διευκρινίσω ότι ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, δεν πουλώ, διοικώ ! Όταν, λοιπόν, με πολεμήσουν, θα το κάνουν διότι δεν θέλουν να μου επιτρέψουν να διοικήσω σωστά την ΕΥΔΑΠ, προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων και των συνεργατών της. Είναι όλοι εκείνοι που θέλουν την ΕΥΔΑΠ ξέφραγο αμπέλι, για να επωφελούνται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, αφορά την Κυβέρνηση και τον μέτοχο (ΤΑΙΠΕΔ) και σε καμμία περίπτωη τη διοίκησή της. Μια καλοδιοικούμενη ΕΥΔΑΠ, θα πρέπει να είναι η επιδίωξη κάθε Έλληνα πολίτη, είτε είναι υπέρ είτε κατά της ιδιωτικοποίησης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι πάντες και αποστολή μας είναι να το καταλάβουν !

Πάντως, ένας ακόμη από τους πολλούς αστικούς μύθους της Ελλάδας του λαϊκισμού, της παραπληροφόρησης και της ανευθυνότητας, είναι ότι ιδιωτικοποιείται το νερό ! Το νερό είναι φυσικό αγαθό και φυσικά δεν ιδιωτικοποιείται,ούτε – εξ όσων γνωρίζω – είναι πρόθεση κανενός να το … ιδιωτικοποιήσει. Άλλο, λοιπόν, το αγαθό και άλλο οι λειτουργίες παροχής του" δήλωνε τότε αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο της ιδιωτικοποίησης.

Ο κ.Σταυρίδης όμως μερικούς μήνες μετά επανήλθε με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής για να δηλώσει πως δεν είναι υπερ του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου.

"Όσοι με παρουσιάζουν ως τον άνθρωπο που ήρθε να «ξεπουλήσει» την Ε.ΥΔ.ΑΠ, είτε έχουν άγνοια (κι έτσι γίνονται εύκολα θύματα της παραπληροφόρησης), είτε είναι σε (καλοπληρωμένη) διατεταγμένη αποστολή. Κανένας Έλληνας, κανένας πολιτικός της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης, δεν είναι δυνατό να μην θέλει να διοικηθεί σωστά η Ε.ΥΔ.ΑΠ, εκτός αν ανήκει ή προωθεί κάποια ομάδα λεηλασίας του δημόσιου πλούτου" τόνιζε τότε.

Για την αριστερά

Ο κ.Σταυρίδης όμως ανήκει και στην κατηγορία εκείνων που πίσω από όλα βλέπουν  κομμουνιστικό δάκτυλο. Αναφερόμενος λοιπόν στους διορισμένους σε ΔΣ κρατικών οργανισμών -κλασική περίπτωση ο ίδιος- δηλώνει "Βέβαια, πάντοτε παραμένουν και καλές θέσεις για την Αριστερά, ώστε να μην διαμαρτύρεται, αφού όλοι αυτοί οι διορισμοί «συνοδεύονται» με παχυλές αμοιβές και πολλά επιπλέον εμφανή και αφανή προνόμια, συμπεριλαμβανομένης και της (τεράστιας) διαπλοκής", για να προσθέσει "Μήπως όμως είδατε τον ΣΥΡΙΖΑ, και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιδρούν σε αυτές τις αθλιότητες ; Όχι βέβαια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας σώσει με τον κρατισμό που ευαγγελίζεται, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με την ΑΟΖ και το ΚΚΕ με την εξόντωση της Ευρώπης των μονοπωλίων ! Αλλά μέχρι τότε, θα έχουμε προ πολλού πεθάνει από την αλόγιστη σπατάλη και λεηλασία !. ".

Δεν μένει όμως εκεί, αλλά αναφέρεται στις "καταστροφικές συνέπειες της δράσης της Αριστεράς". Μετά το καλοκαίρι γράφει λοιπόν αναπαράγωντας ταυτόχρονα τη Σαμαρική θεωρία των δύο άκρων: "Ζήσαμε τα απαράδεκτα γεγονότα με τους φοροφυγάδες της Ύδρας, τους νταήδες της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κορίνθου και το …φολκλόρ της σύμπλευσης της Χρυσής Αυγής, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, στην  διαμαρτυρία των ενστόλων. Φαρμακοποιοί, γιατροί, ξενοδοχοϋπάλληλοι, δάσκαλοι (που βροντοφωνάζουν αδιάντροπα : «αξιολόγηση σημαίνει δάσκαλος σκυφτός και αμόρφωτος λαός») και πολλές άλλες επαγγελματικές ομάδες, κινητοποιούνται και εμποδίζουν όσους προσπαθούν να επιβιώσουν, απαιτώντας να μην θιγούν τα προνόμια και τα εισοδήματα τους. Ανεκδιήγητοι δήμαρχοι, αντί να σταματήσουν τις υπερτιμολογήσεις έργων και προμηθειών στους δήμους τους, αντί να μειώσουν κατά 50% τουλάχιστον το (χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο) προσωπικό που απασχολούν, αντί να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά τους, ωρύονται διαμαρτυρόμενοι, υπενθυμίζοντας μας την θρασύτητά τους !

Το ζητούμενο για κάθε κοινωνία είναι η δημιουργική καταστροφή : Να γκρεμίσει το παλιό, το σάπιο, το αντικοινωνικό και να χτίσει στη θέση του κάτι υγιές.

Ο καθένας χρησιμοποιεί την ιδεολογία του για να συμβάλει – όσο περισσότερο μπορεί – στην πλήρη διάλυση του κράτους, πιστεύοντας ότι η ασυδοσία, είναι η συνταγή για την προσωπική του επιτυχία. Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί με μεγάλη σφοδρότητα στις καταστροφικές πρακτικές της Αριστεράς, που μισεί την ισονομία, την πρόοδο και την ευημερία. Τώρα βλέπουμε την ασυδοσία της Αριστεράς να μεταγγίζεται σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις".

Τα πονήματα του κ.Σταυρίδη δεν έχουν τέλος. Σε άρθρο με αναφορές στον ηγέτη Αντώνη Σαμαρά, επιτίθεται και πάλι στην Αριστερά:

«Διαχρονικά «νούμερα» και νέες άκρως επικίνδυνες προοδευτικές καρικατούρες (που βρίσκουν βήμα εξ αιτίας κάποιων ανεκδιήγητων ΜΜΕ), εμπαίζουν και αποπροσανατολίζουν την κοινωνία, την ώρα που η χώρα μας καταρρέει. Είναι δε τόσο θρασείς, που ενώ δηλώνουν παρόντες σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση για τα δίκια του πολίτη, του μισθωτού, του συνταξιούχου, ταυτόχρονα δικαιολογούν και ενθαρρύνουν τον κάθε κλέφτη και λωποδύτη (καταναλωτών και κράτους) που δεν εκδίδει αποδείξεις. Συστηματικά καλλιεργούν την ανομία ως αντίληψη ελευθερίας. Κανείς δεν φαίνεται να αξιολογεί, ότι οι προστάτες των φοροφυγάδων, στερούν πολύτιμους κοινωνικούς πόρους (υγεία, παιδεία, πρόνοια, κ.λπ.) από συνταξιούχους, ανέργους, μεσήλικες και νεολαία».

Αν στην κυβέρνηση έχουν στοιχειώδη σοβαρότητα θα αποσύρουν άμεσα το διορισμό του κ.Σταυρίδη στο ΤΑΙΠΕΔ. Διαφορετικά θα είναι όλοι μαζί εκτός επικίνδυνοι και μεγάλα νούμερα!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)