to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:56 | 28.03.2023

Κοινωνία

Ο Αχ. Μπέος αποκτά αντίπαλο - Ο δικηγόρος Νίκος Παπαπέτρος υποψήφιος για τον Δήμο Βόλου

Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Βόλου ανακοίνωσε ο δικηγόρος Νίκος Παπαπέτρος ο οποίος είναι επισήμως ο πρώτος αντίπαλος που αποκτά ο Αχιλλέας Μπέος στη «κούρσα» για τον Δήμο Βόλου. Η υποψηφιότητα του παρουσιάζεται την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στον πολυχώρο Ergon Showground στις 8.30 μ.μ.


Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Βόλου θα ανακοινώσει επίσημα, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 20:30, στο Ergon Showground, ο δικηγόρος, Νίκος Παπαπέτρου. Ειδικότερα, θα ανακοινώσει το βασικό προγραμματικό πλαίσιο και τις στοχεύσεις της υποψηφιότητας του καθώς και τη συγκρότηση της νέας δημοτικής παράταξης που θα έχει το όνομα «Συμμαχία για τον Βόλο».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο υποψήφιος δήμαρχος και τα ιδρυτικά στελέχη της νέας δημοτικής κίνησης απευθύνουν πρόσκληση:

  • σε όλους τους πολίτες του Βόλου,
  • σε όσους αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια για μια διαφορετική και βιώσιμη πόλη,
  • σε όσους οραματίζονται έναν Δήμο με στρατηγική μακράς πνοής για την τοπική κοινωνία και οικονομία,
  • σε όσους προβληματίζονται ενεργά για τα μείζονα θέματα που απασχολούν τη βιωσιμότητα της πόλης και του περιβάλλοντος,
  • σε όσους συνειδητοποιούν τα αδιέξοδα και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της σημερινής δημοτικής αρχής

να παραβρεθούν στην εκδήλωση και κυρίως να συμμετέχουν ενεργά στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε δήλωσή του ενόψει της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, ο κ. Παπαπέτρος αναφέρει: «Αποδέχθηκα με αίσθημα ευθύνης την πρόσκληση προοδευτικών συμπολιτών, στελεχών της αυτοδιοίκησης και δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων να ηγηθώ της προσπάθειας για την πολιτική αλλαγή στη πόλη μας. Στη πορεία μας διαμορφώνουμε μια συμμαχία που έχει έναν και μόνο στόχο: έναν Βόλο με σχέδιο μακράς πνοής για την κοινωνία, την πόλη και την οικονομία, μια διοίκηση με ήθος, δημοκρατία και διαφάνεια, ένα μέλλον βιώσιμο για όλες και όλους. Στην προσπάθεια μας δεν περισσεύει κανείς. Έχω μια μακρά και κρυστάλλινη επαγγελματική και προσωπική διαδρομή δίπλα στους πολίτες, το νόμο και τα δικαιώματα την οποία η κοινωνία γνωρίζει. Πιστεύω πως έχω την υποχρέωση να ανταποδώσω τις δικές μου δυνάμεις, γνώσεις και ικανότητες στη πόλη που γεννήθηκα, ζω, εργάζομαι και αγαπώ. Σας περιμένω όλους και όλες την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Ergon Showground».

Σύμφωνα με πληροφορίες του left.gr ο νέος σχηματισμός θα στηριχθεί από τις υφιστάμενες αριστερές και προοδευτικές κινήσεις - που σήκωσαν μεγάλο βάρος πολιτικής αντιπαράθεσης τα τελευταία χρόνια με αντίπαλο τον Αχ. Μπέο (με πιο σημαντική τη κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» του Ιάσονα Αποστολάκη) - και από όμορα πολιτικά κόμματα χωρίς όμως επίσημα χρίσματα. Επιπλέον, αυτοδιοικητικά στελέχη και ενεργοί πολίτες που προέρχονται από την κεντροδεξιά και δεν εκφράζονται από τη συμμαχία Αχ. Μπέου και Νέας Δημοκρατίας επίσης φαίνεται να προσεγγίζουν τη νέα παράταξη.

Να υπεθυμίσουμε ότι ο Αχ. Μπέος στις εκλογές του 2019 εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 59% αλλά και 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων να απέχει, έχοντας απέναντι του τέσσερις δημοτικές παρατάξεις. Στις επικείμενες μάλιστα εκλογές φαίνεται πως η σχέση του με τη ΝΔ δε θα μείνει μόνο στο «παρασκήνιο» αλλά θα στηριχθεί επισήμως από το κόμμα του Κυριάκο Μητσοτάκη. Άλλωστε είναι πολλά τα γαλάζια στελέχη που έχουν σπεύσει να συστρατευθούν στο ψηφοδέλτιο του.

Σε κάθε περίπτωση οι επικείμενες εκλογές για το Δήμο Βόλου θα είναι κρίσιμες για τη περιοχή καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δρομολογήσει την εκγατάσταση τερματικού σταθμού LNG στη περιοχή, ενώ σχεδιάζει και τη δημιουργία εργοστασίου καύσης σκουπιδιών, έχοντας ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους τοπικούς φορείς και τους όμορους δήμους καθώς θα επιφέρουν σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά και υποβάθμιση της ακμάζουσας τοπικής τουριστικής οικονομίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)