to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:54 | 31.12.2014

Κοινωνία

Ο αγώνας των Σύρων προσφύγων συνεχίζεται (βίντεο - φωτογραφίες)

Φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας


Συνέντευξη Τύπου δόθηκε την Τρίτη 30/12 στο στέκι μεταναστών για τις εξελίξεις του αγώνα των Σύρων προσφύγων του Συντάγματος από τους ίδιους τους Σύρους και τη Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Σύρους Πρόσφυγες. Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε εκ μέρους της Υπηρεσίας Ασύλου -Περιφεριακό Γραφείο Ασύλου Αττικής, η κυρία Ελένη Πετράκη.

Δώδεκα μέρες μετά την αστυνομική καταστολή στην πλατεία Συντάγματος κανένα από τα αιτήματα των Σύρων προσφύγων πολέμου δεν έχει ικανοποιηθεί. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί αλλά δεν τήρησε:

- Να στεγαστούν άμεσα 300 πρόσφυγες με προτεραιότητα στα γυναικόπαιδα και άλλους 300 στη συνέχεια. Μέχρι στιγμής έχουν στεγαστεί μόλις 200 και αυτοί κινδυνεύουν να βρεθούν την πρωτοχρονιά στο δρόμο γιατί η κυβέρνηση δεν έχει πληρώσει τα ξενοδοχεία στα οποία διανέμουν.

 - Οι διαδικασίες απονομής ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων προχωρούν με ρυθμούς χελώνας και όχι ταχύρυθμα όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα είναι με τους ρυθμούς αυτούς να απαιτούνται πολλοί μήνες αναμονής για τους πρόσφυγες που έχουν εξαντληθεί τόσο φυσικά όσο και οικονομικά.

-Επιπλέον, το κράτος διαχωρίζει τεχνικά τους Παλαιστίνιους Σύρους από τους υπόλοιπους Σύρους, αρνούμενη η υπηρεσία ασύλου του ελληνικού κράτους να τους εντάξει στη ίδια ταχύρυθμη διαδικασία ασύλου όπως τους άλλους Σύρους πρόσφυγες.

Η Συνέλευση Αλληλεγγύη στους Σύρους Πρόσφυγες σε συνεργασία με τους πρόσφυγες διοργανώνει στις 8 Ιανουαρίου συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από τη νέα υπηρεσία ασύλου στην οδό Κατεχάκη (όπου βρίσκεται το περιφερειακό γραφείο Αττικής). Στις 17 Ιανουαρίου θα γίνει μεγάλη διαδήλωση και πορεία στα Προπύλαια στην Αθήνα.

Στο φακό του left και τον Άγγελος Καλοδούκα έκαναν μικρές δηλώσεις οι Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», η Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης, μέλος της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους Σύρους Πρόσφυγες. 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)