to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Άδωνις ''βάζει στοίχημα'' για τους νεκρούς της κρίσης και μιλά για ''σταλινικές χούντες'' (βίντεο)

Σπάει τα κοντέρ της κινδυνολογίας μιλώντας για «σταλινικές χούντες» που έρχονται ο Άδωνης Γεωργιάδης, επιτίθεται στην ορθότητα της λαϊκής βούλησης. «Βάζει στοίχημα» τους νεκρούς της κρίσης, ενώ επιδίδεται σε χλευαστικά σχόλια και υπονοούμενα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.


Σε μια άθλια επίθεση ενάντια στην ορθότητα της λαϊκής κρίσης, που εμπλουτίστηκε με απειλές κατά του δημοσιογράφου και «στοιχήματα» για τους νεκρούς της κρίσης, ο Άδωνης Γεωργιάδης σκηνοθετεί τη φαιδρή «ηρωϊκή» όμως προφανώς, κατά την προσωπική του άποψη έξοδο. Ερωτηματικό αναπάντητο, τι φοβάται ο Άδωνης; Γιατί εκνευρίζεται και γιατί παραληρεί για την επικείμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη;

Μόνη βεβαιότητα αυτή, που τα ίδια λεγόμενά του καταμαρτυρούν, όπου εκτός ελέγχου και εκτός οποιασδήποτε έννοιας πολιτικού πολιτισμού προδίδει την έκπτωση των ηθών και αξιών μιας κοινωνίας, που οι πολιτικοί οι οποίοι με τις επιλογές τους φέρουν ευθύνες για την ανθρωπιστική κρίση, δεν ντρέπονται να ειρωνεύονται τα θύματά της. Προς επίρρωση των παραπάνω παρατίθεται ένα μικρό μόνο δείγμα των όσων εκστόμισε για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ.

Αφού επιτέθηκε στην εκλογική λαϊκή βούληση, δήλωσε ότι «οι λαοί δεν έχουν πάντα δίκιο και κάνουν λάθη», ενώ με χυδαία κυνικότητα υποστήριξε ότι «πάντα κάποιοι άνθρωποι αυτοκτονούν»!

Για τις αυτοκτονίες λόγω οικονομικών δυσχερειών στην Ελλάδα επικαλέστηκε τον επίσημο πίνακα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας λέγοντας ότι τα στοιχεία που διακινούνται για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα είναι ένα «τρομερό ψέμα». Μάλιστα δεν δίστασε να προσθέσει ότι «δεν θα εμπορευτείτε εσείς το θάνατο, για ψήφους» και ότι «πουλάνε μιζέρια οι δημοσιογράφοι». Ως ανώτερο αριθμό των αυτοκτονιών για το 2011, ανέφερε τις 600 αυτοκτονίες και για το 2013 είπε ότι είχαμε το χαμηλότερο ποσοστό, κάτω από 380.

Στην αναφορά του δημοσιογράφου στην εκπομπή Κόντρα24, Αιμ. Λιάτσου για τα θύματα της κρίσης και τις αυτοκτονίες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδωνης Γεωργιάδης εκτός ελέγχου καταφέρθηκε κατά των όπως είπε ψευδών στοιχείων για τις αυτοκτονίες των θυμάτων της κρίσης. Η Ελλάδα παραμένει χώρα με το χαμηλότερο αριθμό αυτοκτονιών.

Μόνο 10 μέρες έμειναν… έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Επιμένοντας στις δηλώσεις του, προέτρεψε και πάλι σε bank run. «Ποια απαράδεκτα; Δεν έχω δικαίωμα να πάω τα λεφτά μου όπου θέλω; Θα τα πάω σπίτι μου». «Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα γυρίσει στη δραχμή», «έχουμε 10 μέρες για να μην καταστραφούμε». Αποκορύφωμα στο κρεσέντο της απαράδεκτης κατατρομοκράτησης και κινδυνολογίας «για «σταλινική χούντα» όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι η παραδοχή του, ότι η χώρα χρεοκόπησε αντιβαίνει τον σύμβουλο του κ. Σαμαρά, Λ. Λαζαρίδη στον οποίο ο Γ. Βαρουφάκης (πριν μερικές μέρες) χρειάστηκε να αποδείξει την χρεοκοπία που κατά τον κ. Λαζαρίδη, δεν έγινε επίσημα!

Ας αποφασίσουν τελικά, οι συνιστώσες της Ν.Δ., χρεοκοπήσαμε, ή όχι;

Τέλος αναφορικά με τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες, με βάση τα ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευθεί και τις επίσημες έρευνες και στοιχεία στα οποία βασίζονται, προκύπτει  διάσταση απόψεων  για τα στοιχεία που αφορούν τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν τις μισές από αυτές που δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Ειδικότερα για το 2011 στο οποίο ο πρώην υπουργός υγείας αναφέρθηκε οι αυτοκτονίες ήταν 477 με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας ενώ της ΓΑΔΑ ήταν 927. Επίσης πρέπει να καταγραφεί και το δεδομένο ότι δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή στοιχείων για τις απόπειρες αυτοκτονίας που με βάση έρευνα της «Κλίμακας» είναι περίπου 10.000.

Με μια επιλεκτική χρήση των στοιχείων που χαρακτηρίζεται σαφώς από μονομέρεια, ο κ. Αδ. Γεωργιάδης λαμβάνει υπ' όψη του προφανώς, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ,  αγνοώντας τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, ανάλογα με το τι εξυπηρετεί, το υποτιθέμενο «πολιτικό επιχείρημα» κάνοντας παιχνίδι, εις βάρος των ανθρώπινων απωλειών και του ανθρώπινου πόνου της ελληνικής κοινωνίας.

Προς πιο εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για το θέμα των αυτοκτονιών:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)