to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 18.09.2019

Οικονομία

Ο Άδωνης παρουσιάζει σαν δικό του κατόρθωμα την αναστολή πλειστηριασμoύ πυρόπληκτου

Και προφανώς δεν είναι.


Ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι μετά από δική του προσωπική παρέμβαση ανεστάλη πλειστηριασμός α' κατοικίας οικογένειας που επλήγη από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Συγκεκριμένα έγραψε: «Κατόπιν παρέμβασής μου στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο συγκεκριμένος Πλειστηριασμός σταμάτησε. Δεν θα αφήσουμε μία τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια. Ευχαριστώ την Ένωση για την άμεση ανταπόκριση της και φυσικά την Τράπεζα που ανέστειλε!»

Ο ίδιος εμφάνισε τον εαυτό του σαν «ήρωα» που επενέβη για να ανατραπεί η αδικία και κάπως έτσι μετέδωσαν την είδηση και τα γνωστά φίλια ΜΜΕ.

Η είδηση βέβαια δεν ισχύει. Ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν σταμάτησε κανέναν πλειστηριασμό από μόνος του και απλά εκμεταλλεύτηκε το γεγονός για να πλασαριστεί στα social media.

Και αυτό γιατί:

1. Γιατί υπάρχει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναστολή πλειστηριασμών στη συγκεκριμένη περιοχή από τις 30 Ιουλίου 2018 μέχρι τις… 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Για του λόγου το αληθές, στο άρθρο 11 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε αμέσως μετά την τραγική πυρκαγιά αναφερόταν επί λέξει ότι, «από τη δημοσίευση της παρούσας (σ.σ. ΠΝΠ) και έως 30.9.2019 αναστέλλεται σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων που περιέρχονται ή περιήλθαν προσωρινά ή μόνιμα σε κατάσταση απρόβλεπτης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, ιδίως η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων, καθώς και οι προθεσμίες άσκησης ανακοπών και αιτήσεων που αφορούν τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης».

2. Επιπλεον, ο υπουργός παρενέβη κάτω από την πίεση και την αγωνιστική παρέμβαση σωματείων, φορέων και του ΠΑΜΕ και αφότου είχε υπάρξει ήδη ένταση μεταξύ αστυνομίας και των συγκεντρωμένων που φωνάζαν για την αναστολή του πλειστηριασμού έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο.

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ κατήγγειλε την επίθεση της αστυνομίας στην κινητοποίηση και όπως αναφέρει σε σχόλιό του «η αστυνομία όχι μόνο προσπάθησε να διαλύσει την κινητοποίηση, αλλά ακόμα και να παρεμποδίσει με τη βία την ίδια την οικογένεια, που έχανε την περιουσία της, να εισέλθει στο συμβολαιογραφείο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)