to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 27.01.2020

Πολιτισμός

Ο Άδωνις και ο Μπογδάνος απογοητευμένοι δεν θα ξανακούσουν Φοίβο Δεληβοριά

Μάλλον θα το αντέξει ο Φοίβος


Μια αναφορά του Φοίβου Δεληβοριά στον Άδωνη Γεωργιάδη, με… όχι και τόσο κολακευτικό τρόπο, σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, προκάλεσε φυσικά την αντίδραση του υπουργού, αλλά και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, με τον οποίον κανείς δεν ασχολήθηκε, αλλά είναι γνωστό ότι φυτρώνει ακόμα και εκεί που κανείς δεν τον σπέρνει.

Ο καλλιτέχνης στη συνέντευξή του είχε πει για τον Άδωνη Γεωργιάδη, χωρίς να το κατονομάζει, αλλά “φωτογραφίζοντάς” τον με σαφήνεια:

«Όταν ένας άνθρωπος σώζεται από τον θάνατο στη δική σου αγκαλιά, παύεις να έχεις αυτή τη μοσχαρίσια φάτσα κι αυτή την “αρχιδίσια ερημιά” που εκπέμπουν άτομα, όπως ο συγκεκριμένος υπουργός. Ας μου επιτραπεί η έκφραση, είναι από στίχο σε καινούργιο μου τραγούδι. Μια μέρα έβλεπα αυτόν τον υπουργό να μιλάει. Μετά άλλαξα κανάλι και μίλαγε ο Λιάγκας. Το βράδυ είδα στον ύπνο μου δύο γιγάντια αρχίδια που πετούσαν πάνω απ’ την πόλη. Κι έγραψα ένα τραγούδι, την Άγρια Ορχιδέα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο twitter, έκανε λόγο για “φτήνια” αναφέροντας: Είναι λυπηρό και σοκαριστικό να βλέπεις τελικά τη φτήνια που έκρυβαν μέσα τους άνθρωποι που από μακρυά φάνταζαν σημαντικοί και με ποιότητα. Αλλά η εποχή, αν έχει ένα καλό, είναι ότι έδειξε ποια ήταν η αληθινή ποιότητα που ο καθένας είχε μέσα του…εδώ του κ. Φοίβου Δεληβοριά…

Κάπου εκεί, χωρίς να τον αφορά προσωπικά (ή μήπως ένιωσε ότι τον αφορά;) πετάχθηκε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δηλώνοντας απογοητευμένος για τον καλλιτέχνη που συντρόφευε τα πρώτα χρόνια της νεότητάς του.

Πηγή: altsantiri.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)