to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:00 | 12.01.2020

Πολιτική

Ακροδεξιά απανθρωπιά: Αναγκάστηκε να ψελλίσει συλλυπητήρια ο Γεωργιάδης, καμία αντίδραση από τον Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός οφείλει επιτέλους να πάρει θέση: συμφωνεί με τη συγκεκριμένη δήλωση του ακροδεξιού υπουργού του και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας;


Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη κρίσιμη επιχείρηση του Λιμενικού για την διάσωση δεκάδων προσφύγων, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών, καθώς το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε, ο Άδωνις Γεωργιάδης βρήκε την ευκαιρία να χλευάσει με απάνθρωπο τρόπο τους άτυχους ανθρώπους προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το Σάββατο 11/1 σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, αμέσως μετά το ρεπορτάζ δημοσιογράφου του καναλιού για το ποια είναι η κατάσταση στον τόπο του ναυαγίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε χωρίς ντροπή: «Φαντάσου πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112»! Για να προσθέσει λίγο αργότερα πως «εδώ έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας»!

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του υπουργού Ανάπτυξης η Όλγα Γεροβασίλη, που συμμετείχε στην ίδια εκπομπή, αναρωτήθηκε εύλογα στο twitter:

«Την ώρα που Έλληνες σώζουν ανθρώπους που πνίγονται μεσοπέλαγα, ο κύριος Γεωργιάδης ανακαλύπτει αλλοίωση της χώρας. Συμφωνεί μαζί του η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης; Μπήκαν και επίσημα στη γραμμή Σαλβίνι - Όρμπαν;»

Αλ. Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με τη δήλωση του Α. Γεωργιάδη περί «αλλοίωσης του πληθυσμού;»

Στην απάνθρωπη αναφορά Γεωργιάδη, αντέδρασε λίγο αργότερα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας:

«Η ανατριχιαστική δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, περί προσπάθειας «αλλοίωσης του πληθυσμού», κατά τη στιγμή μάλιστα που εξελίσσεται επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στο Αιγαίο, είναι ρατσιστική, ανιστόρητη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο κ. Γεωργιάδης αποκαλύπτει τη βαθιά απαξίωσή του για την ανθρώπινη ζωή.

Είναι, όμως, ο κ. Μητσοτάκης αυτός που οφείλει επιτέλους να πάρει θέση: συμφωνεί με τη συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού του και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας; Ως πότε θα βλέπουμε τους εγχώριους Όρμπαν στα υπουργικά έδρανα; Και πάνω από όλα: Πρέπει να σώζονται οι πρόσφυγες στο Αιγαίο ή πολιτική της κυβέρνησής του είναι να τους αφήνει να πνίγονται;»

Αναγκάστηκε να πει συλλυπητήρια για τους νεκρούς του ναυαγίου (χρησιμοποιώντας πάλι τον ξενοφοβικό όρο «λαθρομετανάστευση»...)

Ο Αδωνης Γεωργιάδης επανήλθε κατόπιν εορστής στο θέμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του το μεσημέρι του Σαββάτου στην εκπομπή της Βάλιας Πετούρη στην ΕΡΤ.

«Συλλυπητήρια για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. Δυστυχώς η λαθρομετανάστευση έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως δεν θα μπει σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για νεκρούς ανθρώπους, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γεροβασίλη και Χαρίτση.

Ωστόσο, η ανατριχιαστική δήλωσή του δεν μπορεί να ξεχαστεί επειδή προσπάθησε να βγάλει την «υποχρέωση» για να λήξει το ζήτημα. Ο (κατά δηλώσή του «φιλελεύθερος») πρωθυπουργός, μέχρι στιγμής άφωνος για τη νέα αποτρόπαια συμπεριφορά του ακροδεξιού υπουργού του, οφείλει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα: συμφωνεί τελικά με τη συγκεκριμένη δήλωση ή όχι; Καλύπτει τον Αδ. Γεωργιάδη ή επιτέλους θα προσπαθήσει να πάρει αποστάσεις από τη ρατσιστική ρητορική;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)